Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Cuadrado-Gate

Fiorentinas överklagan angående Juan Cuadrados avstängning har avslagits. Så mer eller mindre missar nu Juan Cuadrado matchen mot Fiorentina för att han blivit fälld av Gökhan Inler. Fiorentina fick inte sin straff mot Napoli och måste nu avvara en av sina bästa spelare (och sin formstarkaste spelare). Rättvist? Knappast.

Det är som att man måste sitta i fängelse en månad fastän man är oskyldig bara för att det tagits ett beslut om det i första läget. Jag har svårt att acceptera att man skickar ut sunt förnuft genom fönstret som en vindpust.

Man kan ju verkligen börja ifrågasätta flexibiliteten i den italienska fotbollen och hos disciplinnämnden. Förmodligen är de rädda för att detta ska bli ett vanligt fenomen, att överklaga utvisningar, och valde därför att säga nej. Men hur många utvisningar blir det per omgång? Hur mycket har en disciplinnämnd egentligen att göra under en vecka?

Det skulle ju ta ungefär 0,001 sekund att se att Cuadrado fick en spark och inte filmade. På ett ögonblick skulle man kunna med TV-bildernas hjälp skipa lite rättvisa i efterhand.

För mig finns det inga förklaringar eller paragrafer i världen som rättfärdigar att man inte kan stänga av någon eller upphäva beslut i efterhand. Den italienska fotbollen har väldigt svårt att förändra saker, modernisera och att tänka nytt. Det är mycket på grund av det som Serie A hamnat på efterkälken gentemot Bundesliga och Premier League i många avseenden.

Ikväll åker Fiorentina till Milano för att möta Milan utan Juan Cuadrado.

Det finns ingen logik i det.

Publicerad 2013-11-02 kl 08:25
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons