Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Slutet närmar sig för Allegri

När Adriano Galliani lämnar arenan innan matchen är slut är situationen allvarlig. Vart han var på väg kan man bara gissa. Förmodligen på väg för att göra en del samtal som ingen annan skulle lyssna på. Kanske var han mest trött på att se eländet, kanske förolämpad av kurvans banderoll.

ANNONS

För Milan var rena eländet att se på igår. Halvt paralyserade skapade man i stort sett inga chanser alls. Ingen rörlighet, ingen glädje. Det känns fantasilöst och håglöst. Mario Balotelli spelade gangster-fotboll och samlar numera på sig fler gula kort än mål, Montolivo styr inte som han kan, Kaka kunde inte följa upp målet mot Lazio vilket får en att fundera på om det bara var en blixt på en himmelsblå dag och försvaret var…..ja som vanligt ungefär.

Det är klart att Massmiliano Allegri ligger risigt till trots att Milan inte brukar eller gillar att sparka tränare under säsongens gång. Men så här dåligt har de heller inte startat på bra länge. Allegri som haft alibi och kunnat luta sig mot fjolårets upphämtning kan nog inte göra det längre. Dels hade upphämtningen redan börjat vid samma tidpunkt ifjol och den här säsongen inleddes med större förväntningar.

ANNONS

Jag tycker nödvändigtvis inte att Allegri är en dålig tränare, snarare tvärtom, men båten har kantrat och besättningen verkar ha tappat förtroendet för sin kapten. En av få saker man kan göra då (när transferfönstret är stängt) är att byta tränare. Troligen väntar man åtminstone till efter matchen mot Barcelona innan man går till aktion.
Om Milan byter tränare har han mycket att göra framöver. Väldigt mycket.

***
Fiorentina gjorde inte heller någon supermatch och hade marginalerna på sin sida. Vargas-frisparken tog en lycklig riktning och Aquilani borde ha blivit utvisad. Kanske var det karma för tidigare domslut emot sig. Jag tyckte Montella coachade smart. Ryder Matis från start var en överraskning men helt rätt beslut och han bytte in Joaquin vid exakt rätt tidpunkt. Nu har Fiorentina skaffat sig lite häng på topp tre.

ANNONS

***
I slutet av matchen mellan Parma-Juventus satt jag och funderade på om Fabio Quagliarella var skadad. Varför får han inte chansen längre? En minut senare har Conte bytt in både honom och Llorente. Ytterligare någon minut senare har laddat iväg ett sådant där galet Quagliarella-långskott. I ribban. Returen slår Pogba in. Tre mycket viktiga poäng. Mer speltid till Quagliarella (som talade gott om Ghirardi och Leonardi efter matchen).

***
Jose Callejon fortsätter att gäcka Medici! Jag trodde kanske han skulle hamna i en svacka då han haft ett par svaga matcher, men han har kommit tillbaka och fortsatt att göra mål. Bara att erkänna att han gjort en mycket bra höst långt över mina förväntningar och är bättre än vad jag såg i Real Madrid. Han passar perfekt in i Benitez typ av fotboll. Fortfarande saknar jag en bra insats mot bättre lag, men det kommer väl gissar jag.

ANNONS

Däremot har Lorenzo Insigne en rätt tung period just nu. Det syntes när han blev utbytt att han var besviken på sig själv. Få spelare har nog så mycket press på sig själva som Insigne. Han vill så gärna ge Neapel så mycket av sig själv.

***
Både Juventus och Napoli fortsätter därmed att hänga på Roma.11 raka segrar? Det är väl inte möjligt? Eller?

Publicerad 2013-11-03 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto