Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bruten svit, Inter-rytmik och tränarpanik

Alessio Cerci kom till Romas ungdomsakademi 2002. Två år senare gjorde han debut i A-laget som sextonåring. Det fanns förhoppningar att Cerci skulle gå i De Rossis och Tottis fotspår och bli en Roma-ikon. Så talangfull var han. Men vi som följt den italienska fotbollen vet ju att det inte blev så. Det är inte förrän nu i Torino nsom han vibrerar på fulla cylindrar och blivit en av Italiens bästa anfallare.

Igår var det Cerci som bröt Romas svit. Det blev “bara” tio raka segrar, en svit som var tvungen att brytas till slut. Men poängförlusten mot Torino (1-1) kändes inte speciellt oroande. Spelet fungerade ganska bra och man imponerade första halvtimmen och efter Torinos kvitteringsmål. Då var det Roma som styrde matchen.

Inte minst var det intressant att se hur mycket man gick för seger på slutet. För att man kan och man vill. Rudi Garcia har redan fått in ett tänk där varje match ska vinnas och där man har dresserat in sig i en vinnarmentalitet.

Miralem Pjanic var stundtals en pärla på mitten och Adem Ljajic var pigg i sitt inhopp. Men bäst på plan var de inte.

För det var Alessio Cerci.

***
Inters seger över Udinese imponerade. Mycket dessutom. Man hade fin rytm i spelet, hade kontroll på händelserna nästan hela tiden och skapade chanser framåt. Medan Alvarez och Palacio dansade i offensiven, skötte sheriff Cambiasso defensiven medan Guarin var mycket bra i båda riktningarna.

Skillnaden mellan Mazzarris Inter och Stramaccionis Inter är verkligen påtaglig. Vi ska inte glömma bort att det faktiskt i stort sett är samma elva spelare som spelar nu som då.

***
Lazio har ofta svårt på hemmaplan mot Genoa och även så igår. Nu hänger Petkovic löst igen.

***
Kanske hänger Delio Rossi ännnu lösare efter 3-4 mot Sassuolo. Unge Domenico Berardi gjorde tre mål. För er som brukar läsa mina topp 100- talanger är han ingen främling.

***
Även Diego Lopez, Massmiliano Allegri och Giuseppe Sannino har kanske lite panik över sin framtid.

***
Hellas Verona kan bara vinna på hemmaplan. Men med ett mycket bra grundspel spetsat med löpare som Romulo och Martinho, Iturbes snabbhet och Tonis rutin kommer man rätt långt. Typ Europa-långt.

Publicerad 2013-11-04 kl 10:37
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons