Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Pippo på Camp Nou

Bilderna var talande. En alltmer involverad Barbara Berlusconi var närvarande på Camp Nou. Hon var dock inte ensam. Adriano Galliani var givetvis på plats. Men inte lika givet så fanns Pippo Inzaghi också där. Det kanske säger mer än tusen ord.

Jag antar att det var en hedersam förlust. Jag antar att detta Milan idag kanske ska vara nöjda med att inte bli utskåpade på Nou Camp. Det kändes ändå lite märkligt att se Milan i en sådan situation.

ANNONS

Milan ställde upp sina defensiva linjer som om de var Austria Wien eller vilket annat mindre lag som helst. Det kändes som om det aldrig skulle fungera. Ändå fungerade det bättre än vad jag trodde. Kaka pressade fram ett självmål vilket reducerade Barcelonas ledning till 2-1. Därefter dröjde det ända till 83:e minuten till Barcelona kunde sätta trean (Milan hade faktiskt en och annan chans att kvittera innan dess).

Massimiliano Allegri vet att hans tid är räknad. Sättet han besvarar frågor på. Sättet han tar ut laget på. Allegri hade aldrig petat Mario Balotelli för en månad sedan. Nu när han vet att allt ändå är förlorat kan han göra lite som han vill, han har ändå inget att förlora liksom.

Tyvärr förlorade han trots allt en anfallsinsats när han valde Robinho framför Super-Mario för det gick inte att se skillnad på Robson Da Souza och den spanska kvällsluften. Man kan ju verkligen fråga sig tanken med att låta Robinho spela ensam på topp, han är ju knappast spelaren som sysselsätter ett helt försvar med sin styrka och löpvillighet.

ANNONS

Att Milan skulle förlora mot Barcelona kändes väntat. Nu får man göra upp med Ajax och Celtic om andraplatsen. Det är dock inte säkert att det är Allegri som är tränare när de matcherna äger rum.

Hans efterträdare befanns sig i kulisserna på Camp Nou igår.

***

Napoli levde lite farligt mot Marseille men vände både 0-1 till seger med 3-2. Vilket var av största nödvändighet i detta triangeldrama med Dortmund och Arsenal. Bum-bum Higuain stod för de två sista målen (Inlers första mål var dock snyggast) och det är precis det här han är värvad för. Att kliva fram när det behövs. Att vara skillnaden.

Bortamatchen mot Dortmund blir nu väldigt avgörande. Tar man en poäng där är man klara för avancemang fastän det återstår en omgång.

Det skulle i så fall vara en mycket stark bedrift.

Publicerad 2013-11-07 kl 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto