Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

You’re out, Tom

Tom Hagen: Mike, why am I out?
Michael: You’re not a wartime Consigliere, Tom. Things could get rough with the move we’re making.
Don Corleone: Tom, I advised Michael. I never thought you were a bad Consigliere. Michael has all my confidence as do you. But there are reasons why you must have nothing to do with what’s going to happen.
Tom Hagen: Maybe I could help.
Michael: You’re out, Tom.

Silvio Berlusconi erövrade den italienska fotbollen 1986 med sina visioner, sin maktlystnad, sin feta plånbok och med mer eller mindre tillåtna medel. Sedan dess har han lekt gudfader över Serie A i över tjugofem år. Bredvid honom har Adriano Galliani alltid funnits. Som hans högra hand, som en lojal hund som aldrig bitit husse i benet.

Han har alltid varit det Tom Hagen var för Don Corleone. Som verklighetens Robert Duvall bredvid Marlon Brando. Men när det var dags att lämna över så gjorde Don Corleone det till sonen Michael och inte till Tom.

Är det verkligen möjligt att de nu är på väg att gå skilda vägar? Är det verkligen tänkbart med ett Milan utan Galliani, att Silvio verkligen kan släppa kopplet om sin mest lojale vän och kollega?

Den senaste veckan har varit fylld av Barbara Berlusconi och hennes plötsliga stora utrymme i Milan och media. Hon uttalar sig om Milan och dess framtid, om klubbens affärsfilosofi och om hur de bör värva spelare. Hon befinner sig på Camp Nou när Milan möter Barcelona. Samtidigt hör man ingenting från Silvio Berlusconi själv. Ekot av hans tystnad säger kanske mer än tusen ord.

Självklart är det inte bara en slump, någonting är i görningen. Kanske kommer det inte hända så mycket förrän nästa sommar, men någonstans känns det som att det är Milans lilla interna revolution som är på gång. Att Silvio nu så sakteliga lämnar över stafettpinnen till sin dotter, att hon ska försöka fräscha upp klubben med ett nyare tänk.

Men öppnar man upp Pandoras box kan det bli stormigt. Det känns som att det inte finns plats för både Barbara och Galliani. Mycket tyder på att Berlusconis dotter vill plocka in gamla kända profiler i Milan, kanske använda Paolo Maldini i någon roll och Pippo Inzaghi eller Clarence Seedorf som tränare.

Hon vill förbättra scouting-verksamheten och modernisera klubben. Det kan tänkas att Galliani tillhör det förflutna som man nu vill bort ifrån. Troligen kommer Barbara och Adriano betyda en för mycket i samma rum, vilket i så fall bara kan betyda en sak.

Kanske går inte Mario Balotelli längre säker, det är inte omöjligt att Pippo blir ny tränare inom kort och det sägs att man försöker förstärka med Fiorentinas sportdirektör Daniele Pradé nästa sommar. Det vi vet säkert är att om Barbara Berlusconi kommer ta över kommer det säkerligen att hända saker.

Och kanske är det inte en dag för tidigt.

Publicerad 2013-11-08 kl 20:39
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons