Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Det är Juve som är Anti-Roma

Det blev Juventus som klev fram och utropade sig som seriens Anti-Roma. Nu är man bara en poäng efter dem. Ett Roma som tidigare på dagen bara fått en poäng mot ett Sassuolo som räddades av Pegolos bravader och Ljajics oförmåga att göra mål.

ANNONS

Omgångens stormöte på Juventus Stadium inleddes med ett offside-mål av Fernando Llorente efter bara 2 minuter. Visst var det hårfint, men de assisterande domarna brukar hinna med på den typen av offsides. Napoli försökte komma igen och gjorde det framför allt i andra halvlek men Juve hade ett par vapen kvar att plocka fram när det som bäst behövdes.

Nämligen Andrea Pirlos och Paul Pogbas enorma skottförmåga. Pirlos frispark, bum. Pogbas volley, dubbel bum-bum. Två fantastiska träffar, två fantastiska mål. Två fantastiska spelare. Den ene i slutet av sin otroliga karriär och den andra i början av sin potentiellt sett gränslösa karriär. Det kommer inte finnas några 45 miljoner för att stjäla Pogba från Juventus.

Napoli har nu förlorat mot båda toppkunkurrenterna i serien. Kanske är det något som fattas dem. Kanske tappade Inler för mycket boll och kanske gömmer sig för många spelare när de borde kliva fram. Både Marek Hamsik och Jose Callejon har stundtals varit lysande den här hösten men återigen viker det ner sig när det vankas stormatch. Den som försökte mest och bäst var lille Insigne. Kanske saknas det lite vinnarskalle i detta Napoli.

ANNONS

Något det inte saknas i Juventus, vilket kan ha fällt avgörandet. Pogba är en poängspelare redan vid 20 års ålder, Pirlo dirigerar spelet med förbundna ögon, Barzagli är en försvarsbjörn som aldrig kliver fel, Buffon är inte slut, Vidal är pålitlig, Isla och Llorente är på gång och Tevez en perfekt anfallare.

För mig råder det inget tvivel om att Juventus fortfarande har seriens bästa lag.

***
Milan kunde mycket väl ha vunnit mot Chievo men kunde likaväl ha förlorat. Robinhos stolpskott var kanske värt ett bättre öde medan Paloschi inte var offside när han gjorde mål. Chanser saknades inte för båda lagen.

Balotelli är mer avstängd än inte, Montolivo har tappat formen, Kaka letar efter den, Muntari har aldrig haft den och Matri framstår mer och mer som ett katastrof-köp.

För Chievo var poängen rätt okej, för Milan var den nog inte det.  Även om jag inte vet om det kommer rädda dem, så känns detta uppehåll som en välsignelse för de rödsvarta.

ANNONS

Och oj vad de (och jag!) saknar El Shaarawys spelglädje och friskhet.

***
Rossi sänks av……Rossi. Ja, troligen får Delio Rossi nu sparken efter Giuseppe Rossis två mål igår. 2-1-förlusten mot Fiorentina kan vara spiken i Delios kista. Sinisa Mihajlovic nämns som den hetaste kandidaten. Jag är inte övetygad om det valet.

Beppe Rossis andra mål var magnifikt utfört. Han ser mer och mer ut som en ostoppbar skyttekung.

***
Om det går tungt för Sampdoria går det betydligt bättre för det andra Genua-laget. Genoa spelar Gasperini-fotboll på Marassi fastän den offensiva linjen saknar riktiga Gasperini-yttrar.

***
En dubbel-Conti var för mycket för Toro.

***
Ett chansskott från Marko Livaja var tydligen för mycket för Curci.

***

Keita Baldé Diao var namnet. Ni som har läst min blogg har säkert då även läst det namnet förr. Veckan som gick var den snabbe Lazio-anfallarens lilla genombrott. Killen är alltså bara 18 år.

ANNONS

***
För övrigt tyckte jag att Nicola Sansone visade att det måste finnas mer plats för honom i den här ligan. Konstigt vore annars.

***

Nu är det uppehåll i ligaspelet. Skador ska läkas, sår ska slickas och tränare ska sparkas. Och kanske skickar Zlatan Sverige till Brasilien nästa sommar.

Publicerad 2013-11-11 kl 10:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto