Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Det är en tränarsak

Så då blir Massimiliano Allegri kvar då. Kanske. Tills vidare. För nu. Eller ända till sommaren. Besluten kring Milans tränare verkar svårtagna och uppgifterna varierar.

ANNONS

Allegri var redan i början av sommaren nära att få lämna Milan och nu är han kanske närmare än någonsin. Men ändå verkar han hänga kvar. Kanske är det så enkelt som att alternativen som Silvio Berlusconi och Adriano Galliani har inte är tillräckligt bra. Kanske övertygar inte Filippo Inzaghi och hans brist på rutin tillräckligt mycket. Om han hade övertygat hade han då inte redan efterträtt Allegri vid det här laget?

Vissa källor menar att Silvio väntar på Clarence Seedorf. Att det är holländaren som är hans förstaval och inte Pippo. Kanske lurar även Cesare Prandellis ande över det hela. Efter VM är han ledig. Men vill han och orkar han ta ett klubblag då? Det vet vi inte än.

Om Prandelli är sugen på en comeback i Serie A måste Milan akta sig för Juventus. För om Antonio Conte skulle komma att lämna “Den gamla damen” i sommar kommer Juventus säkerligen försöka få den italienska förbundskaptenen som ersättare. Och Prandelli lär nog ha Juventus högre upp än Milan på sin lista. Prandelli har spelat i Juve och var på gång dit innan han tog landslagsuppdraget.

ANNONS

Men än så länge harvar Allegri vidare med sina bekymmer. Han vet att han inte kommer vara kvar i klubben längre än fram till sommaren, kanske kortare.

Osäkerheten svajar som ett fallande höstlöv kring Milanello, Via Rossi och alla däri.

***
Apropå tränare så brukar ju landslags-uppehåll vara ett bra tillfälle att sparka tränare på. Två har redan fått packa sina väskor. Giuseppe Sannino och Delio Rossi. Inga överraskningar.

Eugenio Corini tar över i Chievo. Igen. Förra gången gick det ju bra, kanske blir det svårare nu. Sampdoria verkar vilja ha Sinisa Mihajlovic.

Jag är inte överdrivet förtjust i det eventuella valet. Det är många som påstår att det alltid varit Dario Marcolin som låg bakom de taktiska bitarna i de lag som Mihajlovic har tränat. Nu när de gått separata vägar har det väl inte gått något vidare för någon av dem. Vi får se om Samp får loss honom från det serbiska landslaget eller inte.

ANNONS

Ett alternativ ska tydligen vara Zdenek Zeman. Jag skulle vara otroligt nyfiken att se vad “Il Boemo” skulle kunna göra så här efter fiaskot med Roma. Men jag är förvånad att han överhuvudtaget är villig att ta ett lag mitt i säsongen. Zeman är nog bäst om han får bygga laget från början. Jag tror heller inte att delar av klubbledningen är övertygad om det valet.

Ett tredje alternativ verkar vara Davide Ballardini. Alltså hur många jag-tar-över-ett-Serie A lag-mitt -i-säsongen-liv har han egentligen? Trodde han hade bränt sina skepp.

Om de inte kan få loss Mihajlovic tror jag att ändå Eduardo Reja till slut seglar förbi sina konkurrenter och får jobbet.

***

Diego Simeone kommer att träna något lag i Serie A någon gång. Troligen Inter eller Lazio. Om nu Lotito inte tänker att Petkovic är tränaren för framtiden borde han gå all-in på Simeone och redan nu börja smörja argentinaren för att fånga honom om något eller några år.

ANNONS

Simeone har vad som krävs för att lyckas i Italien.

Publicerad 2013-11-13 kl 10:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto