Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det gäckande skuttet mellan hopp och förtvivlan

Nu är alla de 32 VM slutspel-lagen klara. Kvalet är över. För Sverige blev det en tung men också logisk sorti. Igår var det svårt att inte hamna i den känslomässiga berg- och dal bana som matchen mot Portugal bjöd på. Inte minst då jag var på plats. Ännu mindre om man lider med sin åttaåriga storgråtande son bredvid sig.

Tårarna rann redan efter 2-2-målet. När den snart guldbollen-vinnande Cristiano Ronaldo gjorde Portugals tredje mål, brast det totalt för min kära åtta-åring. Han visste att det var kört. Jag lät honom gråta ut. Det var förståeligt. Skuttet mellan hopp och förtvivlan blev för stort.

Sverige och kung Zlatan hade ju innan vänt till 2-1 och hoppet och euforin som fanns då på Friends var magisk. Den där känslan som man vill befinna sig i, den där känslan som man innan matchen hoppades få vara med om.

Tyvärr varade det bara i fem minuter.

***

Just nu ser mitt VM-spektra ut ungefär så här:

Största guldkandidater: Argentina, Brasilien.
Final/Semifinal-aspiranterna: Uruguay, Spanien, Colombia, Tyskland, Frankrike, Italien, Portugal
Spännande outsiders: Holland, Belgien, Chile, Kroatien
Kan överraska: Japan, Bosnien, Nigeria, Algeriet
Besvikelse-kandidater: Schweiz, England, Ryssland

Publicerad 2013-11-20 kl 09:54
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons