Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Blir Pogba den nya Bale?

Blir Pogba den nya Bale?

Jakten på Paul Pogba har bara börjat. PSG kommer säkert slänga upp 600 miljoner, Verratti och ytterligare någon spelare om Juventus skulle kräva det, för att få Pogba. En tredjedel av Premier League kommer jaga honom och Real Madrid kommer inte titta på.

Det 20-åriga mittfälts-fenomenet har numera inte bara erövrat Serie A utan även det franska landslaget. Han dominerade mittfältet mot Ukraina i veckan och givetvis fick det hans värde att stiga ännu mer.

Nu sägs det att Juventus vill lägga in utköpsklausul i hans kontrakt likt Cavanis. Stort misstag i så fall. Precis som att PSG, City eller Real Madrid inte skulle vara beredda att betala 600 miljoner kronor för Pogba? Juventus kan nog trissa upp priset till Bale-klass utan problem. Och varför skulle de inte? Han är ju kanske redan nu bättre än walesaren.

Den nya ordningen är till för att följas – annars är du väck

Det är nya tider. Ekonomin blir alltmer globaliserad. Europa blir alltmer likriktat. Likaså är det med fotbollsklubbarna och deras arenor. Det finns en ny standard och modernisering att följa. Annars överlever du inte. Italien är på efterkälken men kommer nog komma ikapp så småningom.

Jag har alltid sagt att runt 2020 kommer mer än hälften av Serie A stoltsera med nya arenor och stå sig bättre ekonomiskt. Jag kan även tänka mig att Serie A:s status återigen då står högre i kurs och kanske till och med kan återuppväcka 80- och 90-talets storhetstider.

De nya utländska ägarna i Roma och Inter är givetvis mycket väl medvetna om detta. Tanken att bygga nya arenor var säkerligen en av de viktigaste målsättningarna man hade när man köpte upp Roma respektive Inter.

Kanke håller det redan nu på att hända saker. Thohir har i veckan börjat underrätta sig om var man kan bygga en ny arena och Palotta menar att de har saker på gång. Dessutom är det utdragna lagförslaget som ska göra det lättare för klubbarna att bygga arenor med privat kapital på gång igen.

Jag vill och förstår att de italienska klubbarna måste bygga nytt för att hänga med men visst kommer jag sakna de gamla arenorna. Om tjugo år lär fler sakna den gamla betongen. Jag lovar.

Mihajlovic landar i landet Sampdoria

Nu tar Sinisa Mihajlovic över Sampdoria. Han är sedan tidigare bekant med landet Sampdoria då han själv spelade där i fyra år. Hoppas verkligen att han kan bevisa att Fiorentina-äventyret bara var en plump i protokollet (han gjorde väl ingen dundrande succé i Serbien heller direkt). Jag är osäker. Jag kan tänka mig att han kan ge laget lite behövlig inspiration i början, men i längden? Återstår att se.

Destros revansch?

Roma har haft stora skadebekymmer den senaste tiden. Men nu får de faktiskt tillbaka Mattia Destro. Den unge anfallaren har nästan fallit lite i glömska. Om han är hundra procent tror jag att han kommer ta revansch. Har en känsla att han passar utmärkt in i Garcias fotboll som striker längst fram.

Napoli värvar

Napoli har redan börjat förstärka inför våren. Man är tydligen redan överens med Genoa angående Luca Antonelli. 8 miljoner euro samt den andra halvan av ägarskapet av både Calaio och Gamberini (Genoa ägde ena halvan redan) känns lite väl saftigt för en spelare som inte direkt stormat fram längs Marassis vänsterkant. Men Napoli har pengar att spendera och han fyller en funktion då man behöver back-up på sina kanter.

För övrigt så tycker/tror jag

Att det blir roligt med Verona-derby i helgen. Det var ett tag sedan sist.

Att Balotelli kommer göra en grym avslutning innan jul. Med start mot Genoa.

Att det är väldigt kul att Ekdal, Gomez, Destro och El Shaarawy alla är på väg tillbaka. Svensken spelar nog från start mot Roma på måndag.

Publicerad 2013-11-21 kl 18:57
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons