Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milans olycka och Napolis olycka

Lorenzo Medici

I helgen var de båda förlorare. Napoli när de föll mot Parma och Milan när de bara fick 1-1 mot Genoa trots spel med en man mer. Igår tog en av dem revansch medan den andra fortsatte färden ner i mörkret.

Det har varit mycket väsen kring Milan den senaste tiden. En Galliani som kanske är på väg bort, en Barbara som är på väg in, en Allegri som är på väg att få kicken, men ändå inte, ena dagen ryktas Balotelli vara på väg att säljas, andra dagen ska han stanna till 101 procent.

Det är mycket som händer och inte händer i Milan just nu. Det enda man egentligen kan fastställa är att spelet inte varit speciellt bra och att poängen inte har ramlat in som de ska.

Därför var gårdagens seger över Celtic en skön kudde att vila på, en behövlig injektion för självförtroendet. Kaka blixtrade stundtals till som förr i tiden och lämnades helt solo på sitt mål. Balotelli agerade ödmjukare än på länge, applåderade åt sina lagkamrater stup i ett och fick göra ett efterlängtat mål. Milan hade en del flyt (Celtic hade sina chanser) men segern var både viktig och någonting att bygga vidare på.

Annons

Nu måste de lyckas svinga vidare på den här lianen när de åker till Sicilien i helgen.

Napolis förlust mot Dortmund innebär nu att det måste till ett litet mirakel för att gå vidare. Det tidiga tveksamma domslutet som ledde till tyskarnas straffmål fick matchen att svänga fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Men där Callejon och Higuain missade gjorde Blaszczykowski mål.

När en alltför sent inhoppande Lorenzo Insigne gjorde 2-1 tändes det napoletanska hoppet, bara för att släckas en stund senare när Dortmund kontrade som värsta expresståget efter slarv av Armero. Colombianens misstag betalar sig på den här nivån, inte minst mot ett så pass skickligt lag som Borussia Dortmund.

Napoli hade inte marginalerna eller domaren på sin sida men samtidigt levererade inte Higuain när han skulle, Callejon var återigen var osynlig, Pandev något oskarp vid viktiga moment, Mertens lite omständig, och backlinjen inte direkt felfri. Napoli har vissa bekymmer att lösa och då menar jag inte bara den oerhört knepiga uppgiften att besegra ett Arsenal med tre måls differens.

Annons

Nu måste de se till att hitta tillbaka till det Napoli vi såg i början av säsongen. Helst redan nu till helgen mot Lazio på Olimpico.

Publicerad 2013-11-27 10:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto