Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Match Clou

Omgång 15 i Serie A drar igång redan ikväll med Bologna-Juventus. Det finns gott nyckelmatcher av olika slag i helgen. I Italien så kallade “Match Clou”.

ANNONS

Juventus

Juventus nyckelmatch är inte ikväll mot Bologna utan på tisdag mot Galatasaray. Att ta sig vidare i Champions League är säsongens viktigaste uppdrag hittills för den gamla damen. Därför lär t ex både Tevez och Llorente vila ikväll, vilket då bereder plats åt t ex Vucinic och Quagliarella. Juve kommer naturligtvis ge allt mot Bologna men det är matchen på tisdag i Turkiet som är viktigast.

Inter & Napoli

Inter (vs Parma) och Napoli (Vs Udinese) behöver ge besked i helgen. Mazzarris Inter behöver visa på en gång att matchen mot Sampdoria bara var en plump i protokollet och inte en fortsatt tendens.

Napoli däremot behöver följa upp sin fina seger mot Fiorentina med en ny och visa att man är kapabla att utmana om scudetton. Gonzalo Higuain måste fortsätta som sist på Olimpico. Jag tror att Napolis framgångar ligger mycket på hans axlar.

ANNONS

Tre tränare

Tre tränare har nog jobbet som insats i helgen. Livornos Davide Nicola, Lazios Vladimir Petkovic och Catanias Luigi De Canio.

Nicola har ingen lätt uppgift då man tar emot Milan i helgen men det känns som att det krävs en kanonmatch från deras sida för att få 3-0- förlusten mot Chievo förra helgen att försvinna från president Spinellis minne.

Petkovic har ryktats få sparken ett par veckor nu och 2-4-förlusten mot Napoli gjorde inte saken bättre direkt. Matchen mot Torino på bortaplan kan bli ödesdiger för hans del om de ljusblå inte vinner. Basels Murat Yakin sägs vara mannen som ska ersätta Petkovic.

Till sist tror jag att Rolando Maran kommer tillbaka som tränare för Catania efter helgen om de inte tar poäng mot Sampdoria på söndag.

Roma vs Fiorentina

Helgens största nyckelmatch känns ändå som Roma-Fiorentina. Omgångens verkliga “Match Clou”. Båda behöver vinna för att kunna lägga sig i en så bra fil som möjligt. Racet om Champions League-platserna pågår hela tiden.

ANNONS

Roma är visserligen fortsatt obesegrade men efter fyra raka oavgjorda matcher behöver de hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Jag utgår ifrån att Pjanic men även Ljajic återfinns i startelvan igen. Kanske är det även dags att ge Mattia Destro ett par minuter.

Fiorentinas senaste seger mot Verona satt långt inne då man gjorde fyra men släppte in tre. Det finns mycket som fungerar i Viola men också en del som fungerar lite mindre bra. Men Montella och hans gäng är med i jakten på tredjeplatsen och det ska bli oerhört intressant att se vad de kan göra mot Roma.

Det ska bli härligt att se Gervinho och Cuadrado springa ikapp med vinden på söndag förmiddag.

Publicerad 2013-12-06 kl 10:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto