Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Små tankar kring Milans och Napolis poängtapp

Lorenzo Medici

Trots att jag låg nedbäddad i feber kunde jag ändå urskilja vad som hände i Livorno och Neapel. Några tankar kring lördagen.

Både Milan och Napoli är tillräckligt bra för att skapa chanser framåt men båda har sina största problem i backlinjen. Milans problem är gamla och igår kändes de ofta osäkra när Livorno kontrade, detta trots att man inte ställde om med fler än tre spelare.

Napoli borde naturligtvis stängt matchen minst två gånger om men slarv i försvaret bäddade för ny poängförlust. På detta sätt kommer man aldrig komma ikapp Juventus.

Båda lagen skulle behöva förstärka sina försvar.

Jag tycker det blir tydligare och tydligare att Kaka inte kommer bli den spelare som det mesta ska kretsa kring. Han kommer kunna bidra – och har redan gjort- med mycket gott och han kan komma att bli en härlig ingrediens i detta Milan men inte den go-to-guy han än gång var.

Annons

För det är det Mario Balotelli som är. Precis som med Kaka än gång i tiden är det nu Balotelli som på ensamt manér kan fixa en seger ur ingenting. Som igår. En fantastisk frispark och sedan den där kanonen som var värd ett bättre öde.

Borde Super-Mario fått straff? Enligt mig både ja och nej. Visst blev han dragen i armen av inhoppande Lambrughi, men kanske inte tillräckligt för att få straff. Visst faller han med flit, men hade domaren ens tänkt att blåsa annars? Nej det hade han inte.

Både Milan och Napoli hade tillräckligt med chanser att vinna sina matcher men de mötte motståndare vars matchplan var tydligare. Udinese och Livorno gjorde tillräckligt för att förtjäna sina poäng.

Återstår att se vilka lag som utnyttjar Milans och Napolis poängtapp idag.

***
För övrigt är Bruno Fernandes en ny favorit.

Annons

För övrigt känns Rafael inte som någon större framtidsmålvakt för Napoli.

För övrigt behöver El Shaarawy och De Sciglio mer tid, men det var oerhört glädjande att se dem tillbaka.

För övrigt tror jag att Niang aldrig kommer göra ett Serie A-mål.

För övrigt vidhåller jag att Callejon är överskattad och att Mertens bör användas mer.

Publicerad 2013-12-08 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto