Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Heja, Europa League

Bara ett italienskt lag tog sig vidare till Champions Leagues åttondelsfinaler. Det var nära att det blev noll. Det var också rätt nära att det blev två eller alla tre.

ANNONS

Juventus öde visste vi redan på eftermiddagen, ett snöpligt men skickligt mål av Sneijder på en pajasplan skickade Juve ut ur turneringen.  De tappade sin åttondelsfinal någonstans bland snövallar, svaga domare på Bernabeu, missade chanser mot Köpenhamn och slarv i hemmamatchen mot Galatasaray.

Turkarna lyckades alltså ta sig vidare fastän man förlorade borta mot Köpenhamn, och spelade 2-10 mot Real Madrid varav den ena matchen med en man mer. Den där poängen på Juventus Stadium blev oerhört viktig. Man kan lugnt säga att de utnyttjade Juventus alla gruppspels-misstag på bästa sätt.

Lika märkligt kan man tycka att det är att man inte kan ta sig vidare fast man tog tolv poäng. Napolis seger med 2-0 lät dock lite närmare avancemang (3-0 hade räckt) än vad det var. Callejons 2-0-mål kom i allra sista minuten, då det var för sent. Men samtidigt var de bara en hårsmån ifrån en åttondelsfinal eftersom Dortmund inte lyckades få in bollen bakom Mandanda förrän i de sista minuterna.

ANNONS

Det var små marginaler som avgjorde. Det onödiga baklängesmålet mot Dortmund hemma på San Paolo, den felaktiga straffen i returen. Napoli lyckades ändå ta exakt samma poäng som Champions Leagues fjolårs-finalist och som serieledarna i Premier League. Napoli kliver av turneringen med fanan högt.

Till slut stod bara Milan ensamt kvar. Efter 0-0 mot Ajax. Men med hjärtat i halsgropen. En rödfärgad stämpling från Montolivo höll på att ställa till det ordentligt. Milan fick kämpa med en man mindre i sjuttio jobbiga minuter. Det höll. Abbiati räddade Milan och Montolivos julfirande.

Slutligen var det bara det lag som gått klart sämst i ligaspelet som gick vidare. Resten av de italienska lagen gör nu Lazio och Fiorentina sällskap i den mindre av de två europeiska turneringarna.

Heja, Europa League.

Publicerad 2013-12-12 kl 10:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto