Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ex vs Ex

Lorenzo Medici

Ikväll ställs Walter Mazzarri mot sitt förra lag Napoli för första gången. För den före detta Inter-tränaren Rafa Benitez är det likadant. Båda tillträdde i somras och har hunnit uträtta en del sedan dess.

Walter Mazzarri tog över ett Inter i spillror och lyckades klistra ihop bitarna igen. Han fick försvaret att se säkert ut och han återupplivade spelare från de döda som Ricky Alvarez och Jonathan. Men på sista tiden har bitarna börjat lossna en aning igen. Det har inte sett så där perfekt ut längre.

Är det bara så att truppens kvalité inte riktigt håller måttet? Att det är det som nu håller på att ta ut sin rätt? Eller är Mazzarris lite väl defensiva inställning inte gångbar i längden?

Rafa Benitez tog över ett numera etablerat topplag i Napoli, men ett lag som saknade det där sista för att nå en scudetto eller ännu längre i Champions League. Kanske ville man med Benitez även förändra lagets sätt att spela fotboll.

Annons

Till en början verkade Napoli ha hittat sin frälsare i Benitez. Man spelade offensiv bollinnehavs-inriktad fotboll och man vann matcher. Det såg smått fantastiskt ut. Men sakta men säkert började försvaret svaja och förlusterna mot Arsenal, Juventus och Roma sved.

Sedan kom förlusten mot Parma och poängtappet mot Udinese som sved ännu mer. Plötsligt kändes Rafa inte som någon räddare längre. Napoli kändes som förr. Lite som under Mazzarri.

Är det bara så att truppen behöver ett par förstärkningar för att lyckas bättre? Eller är det Benitez taktiska bitar som inte riktigt håller vad de lovar?

Både Rafa och Walter har en hel del frågetecken kvar att räta ut och en del att bevisa.

Inte minst ikväll.

Publicerad 2013-12-15 09:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto