Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Under två kurvors vakande ögon

Lorenzo Medici

Så bestämde förbundet sig för att skjuta upp avstängningen av Inters kurva till derbyt. Naturligtvis goda nyheter för alla oss som älskar att se och höra ett Derby della Madonnina med dess högsta volym och tätaste atmosfär. Ett Milano-derby utan en av klackarna hade inneburit ett derby utan känsla.

Låt vara att anledningen till att skjuta upp avstängningen var ungefär lika tvetydig som själva anklagelserna. Man kan ju verkligen ifrågasätta logiken i att stänga av en hel sektion på flera tusen personer (pga territorrial rasism) fastän det var ett par hundra som var ansvariga i bortamatchen mot Napoli.

Det blir ju lite konstigt. Och kanske var det förbundet insåg, att reglerna innehåller brister. Hur som helst få vi nu ett derby precis som det ska vara.

Under två kurvors vakande ögon.

***

Även avstängningen för Romas kurva mot Catania är upphävd.

***

M’baye Niang
 ser ut att lånas ut till Montpellier, men eftersom man verkar ge den franska klubben köprätt tyder det på att man gett upp hoppet om honom.

Annons

Tydligen ska Milan först ha försökt byta Niang med Marco Parolo men Parma ska ha sagt att de bara vill ha pengar för sin mittfältare. Intresset för Parolo är säkerligen stort från Milan. Återstår att se om de försöker igen.

Visst skulle det heller inte förvåna om Niang öser in mål i Ligue 1 med tiden? Vi vet ju hur det gick för P-A Aubameyang.

***

Parma har många spelare som intresserar andra klubbar. Parolo, Biabiany, Paletta och Sansone. Deras bästa spelare, Antonio Cassano , kan också vara på väg bort. Men för att han själv vill. Ryktet säger att han vill tillbaka till Genua och Sampdoria.

Kanske öppnar det upp för Sebastian Giovincos återkomst eller kanske Fabio Quagliarella som varit på Emilia Romagna-klubbens radar tidigare.
För Juventus verkar planera åtminstone ett offensivt köp.

Antonio Conte verkar vilja ha en anfallare som är bra på att passera sin motståndare och som kan ta en ytter-position längst fram. Menez sägs ligga bra till. Kanske är Conte rätt man att pressa ut hans talang. Annars är väl fortfarande Biabiany, Nani (byte med Vucinic?) eller Ibarbo andra alternativ.

Annons

Apropå Conte så har han nu öppnat upp för att bli förbundskapten någon gång i framtiden. Tänk om någon gång redan är i höst? Byter han då bara plats med Prandelli?

***

Erick Thohir har diskuterat mercaton med sitt crew. Kanske är Guarin på väg bort. Kanske är Lavezzi på väg in (Inters och Mazzaris förstaval).

Även rykten kring Mateo Kovacic har börjat florera. Inte är de väl så korkade att de tänker sälja honom innan han ens fått chansen att explodera?

Men Kovacic är inte helt nöjd med den bristande speltiden vilket kan leda till problem om det fortsätter. Ett helt onödigt problem som Mazzarri får ta på sig om du frågar mig.

***
Det är inte bara derby på planen utan även på transfermarknaden. Förutom Juventus så jagar båda Milano-lagen Radja Nainggolan. Cagliaris president Cellino försöker trissa upp priset med en hetsjakt storklubbarna emellan.

Annons

Men även Toros D’Ambrosio är intressant för både Milan och Inter.

***
Silvio har träffat Clarence. Och därmed ökade oddsen rejält på att holländaren blir den som tar över efter Allegri.

Publicerad 2013-12-21 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto