Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Höstbetyg - lag för lag (del 2)

Lazio 4,5

ANNONS
Petkovics Lazio kändes som ett av Serie A:s mest spännande byggen ifjol. Nu i höst har det rasat rejält. Hernanes känns oinspirerad, Ledesma trött och långsam, Klose alltför ofta skadad, försvaret för klumpigt och nyförvärven inte tillräckligt vassa. Mitt bland allt detta så har Petkovic blivit klar för Schweizs landslag och man jagar en ny tränare. Lost in translation.

Livorno 5,5
Rivstartade säsongen, men med tiden har verkligheten hunnit ikapp dem. Har trots allt tagit ungefär så många poäng man kunde förvänta sig innan säsongen. Vilket inte riktigt räcker.

Milan 5
Skador, försvarsmisär, underpresterande spelare, low cost-mercato och ett inte alltid övertygande coachande har fått Milan att göra sin sämsta höst i mannaminne. Medan klubben håller på att försöka transformera sig med ett yngre styre har laget tappat bort sig på vägen. Åttondelsfinalen i C.L räddar betyget en aning.

ANNONS

Napoli 6,5
Startade säsongen som ett scudetto-lag men har successivt sett mer och mer normala ut. Ligger dock på en godkänd tredjeplats men känslan är att Benitez borde kunna få ut mer av lagets kvalitéer. Gjorde ett tappert försök i en stentuff Champions League-grupp.

Parma 6.5
Cassano har varit oförskämt bra under hösten, Sansone vaknade sent omsider, Lucarelli har tagit hand om försvaret i Palettas frånvaro och Parolo har haft sina bästa månader i sin fotbollskarriär. Känslan är dock att Parma borde tagit något eller några poäng mer än vad man gjort och Cassanos anade flykt lägger ett visst grått moln över framtiden. Donadonis kreation har ändå sett intressant ut.

Roma 9
Höstens saga. Ur Luis Enriques, Zemans och Andreazzolis aska dök Rudi Garcia upp och gav laget en identitet och ett självförtroende klubben inte sett sedan Spallettis dagar. Han gav Gervinho Lille-krafter, Totti rätt nycklar och De Rossi rätt position. Strootman gav mittfältet pondus och passningsskicklighet och Benatia klädde i sig dräkten som seriens bästa försvarare. Drömmen om ett återtåg till Champions League brinner starkare än någonsin.

ANNONS

Sampdoria 6
Under ett Delio Rossi-trött styre körde Sampdoria fast i en återvändsgränd. Men med Mihajlovic har klubben återfått viljan och inspirationen igen. Och tänk om Cassano återvänder i januari?

Sassuolo 6
Startade uselt, men hittade sedan en bättre version av sig själva när tränare De Francesco ändrade lite i spelsystemet. Unge Berardi har gjort stor succé men försvaret känns klent. Resultaten har varit lite upp och ner på slutet.

Torino 7
Har stormat fram den senaste tiden som en tornado. Dess vassaste virvelvind har naturligtvis varit fantastiske Cerci men Immobiles senaste månad har varit oerhört lovande för framtiden. Även svenske Farnerud har bidragit fint till framgångarna.

Udinese 5,5
Inte varit samma slagkraftiga Guidolin-taktiserande lag som tidigare. Di Natale har till slut visat tendenser till ålderdom, Muriel har inte riktigt blivit den succé man hoppades och insatserna har varit mycket upp och ner. Det bor dock en väldig massa kvalitéer i truppen vilket talar för en uppryckning under våren.

ANNONS
Publicerad 2013-12-27 kl 08:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto