Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vintermercatons huvudrollsinnehavare

Vinterns transfermarknad öppnar på fredag och stänger inte sitt fönster förrän januaris slut. Många värvningar lär göras och ännu fler rykten lär ha florerats. Jag har plockat ut några av vintermercatons huvudrolls-innehavare från Serie A.

Paolo Cannavaro (Napoli)
Intressenter: Lazio, Inter, Parma.

Cannavaro blev tidigt ratad av Benitez och lär inte kunna ta tillbaka sin mittbacks-plats så länge spanjoren är tränare för Napoli. Tre lag lär ligga bäst till att värva Cannavaro. Mazzarri och Reja känner till honom väl och är säkert båda intresserade av att förstärka sina trupper med honom. Men även hans gamla klubbadress Parma är med i leken.

Analys: Cannavaro skulle säkerligen göra nytta i alla tre lagen. Lazio skriker efter förstärkning på backsidan men även Parma skulle må bra av Cannavaros närvaro. I Inter är hans speltid inte lika given men Mazzarri håller sin gamle adept väldigt högt.

Lazio 40 % Inter 40 % Parma 20 %

Francesco Lodi (Genoa)
Intressenter: Catania, Fiorentina, Torino.

Texten ovanför ljuger. Intressenterna har blivit till en övergång. Lodi återvänder till Catania. Något överraskande för min del då jag kände mig rätt säker på att han skulle gå till Fiorentina som ersättare för Pizarro. Troligen var det Lodi själv som tog beslutet att återvända “hem” till Catania men kanske skvallrar det om att han inte är i bästa form för att ta steget till Viola.

Analys: Catania behöver verkligen hans kvalitéer på mitten och om han lyckas hitta gammal vårform kan det vara avgörande för deras framtida Serie A-överlevnad.

Catania 99 %

Javier Pastore (PSG)
Intressenter: ?

Pastore har varit ett fiasko i PSG och argentinaren lär tillsammans med Menez vara de spelare som PSG kommer försöker göra sig av med under januari. Med tanke på det höga pris de köpte honom för lär de vilja låna ut honom för att lättare kunna hitta en köpare i sommar.

Analys: Romas sportdirektör Walter Sabatini har alltid ett gott öga till honom men Roma behöver inte Pastore just nu, PSG sägs ha erbjudit argentinaren till Inter men Mazzarri letar efter en annan typ av offensiv kraft och även Benitez och Napoli jagar andra spelare.

Milan skulle kunnat vara intresserade innan de värvade Kaka. Men det finns ett lag jag anser skulle passa honom perfekt. Fiorentina. Tänk er Pastore bakom Rossi och Gomez? Skulle kunna bli helt magiskt.

Premier League: 50 % Primera Division 25% Serie A 25%

Jeremy Menez (PSG)
Intressenter: Juventus, Monaco.

Fransmannens dagar i PSG är räknade. Han är inte nära en ordinarie plats och hans kontrakt går ut till sommaren. Juventus sägs vilja ha honom redan nu i januari och det är möjligt att de kan få honom för rea-pris. Men Monaco lär konkurrera om hans namnteckning.

Analys: Jag har lite svårt att se varför Juventus skulle vara så intresserade av Menez. Visst har han härlig dribblingsförmåga men har vid flera tillfällen visat sig vara ett enigma och varför skulle han explodera under Conte? Är det inte bättre att satsa rejält på t ex Angel Di Maria? Eller varför inte blanda sig i kampen om Lamela?

Monaco 45 % Juventus 35 % PSG 20 %

Ezequiel Lavezzi (PSG) & Erik Lamela (Tottenham)
Intressenter: Inter

Lavezzi är utan tvekan Walter Mazzarris förstaval men vad det verkar så är PSG öppna för att sälja Pastore och möjligen Lúcas Moura men inte Lavezzi. Så länge den franska klubben inte är villig sälja argentinaren finns det inte mycket att göra för Inter. Men om Lavezzi verkligen vill bort kanske saker och ting kan förändras i slutet av januari.

Även om Lavezzi är Mazzarris förstaval så betyder det inte att det finns andra intressanta spelare för Inter. Lamela är definitivt en av dem. Mazzarri och Napoli var intresserade av Lamela innan han gick till Roma och hans spelstil stämmer väl med den spelartyp som Inter/Mazzarri letar efter. Tottenham lär dock inte vara intresserade av att rea ut honom.

Analys: Mazzarri vill ha Lavezzi men nöjer sig fint med Lamela. PSG kommer nog inte sälja Lavezzi medan Tottenham mycket väl kan komma att låna ut Lamela. Givetvis vore det bättre om man kunde köpa honom men det kan nog bli svårt då Tottenham säkert vill få ut lika mycket som man lagt ut för honom.

Lavezzi- PSG 80 % Inter 20 %
Lamela- Tottenham 50 % Inter 50 %

Dario D’Ambrosio (Torino)
Intressenter: Milan, Inter, Roma

Den 26-årige ytterbacken är kanske ingen spelare man vinner Champions League med men han har varit riktigt duktig i två säsonger nu. Även om Roma har ryktats ligga bra till verkar Milan vara närmast att signa honom. Milan kan även komma att ge Kevin Constant i utbyte.

Analys: Milan ligger nog bäst till att värva D´Ambrosio och även om han inte är någon världsspelare så kan han vara en god januari-lösning.

Milan 60 % Roma 40 %

Fredy Guarin (Inter)
Intressenter: Chelsea.

En oerhörd bricka i vintermercatons spel. Lämnar Guarin för Chelsea får Inter pengar att lägga på t ex Lavezzi eller Lamela. Förstärker Inter sätter de press på sina Serie A-konkurrenter att rusta upp. Guarin är en av få spelare i Inter som har starkt värde och colombianen vill säkerligen spela under Jose Mourinho. Samtidigt har han varit bra de senaste matcherna och att offra Guarin är inget lätt beslut för Inter att ta.

Analys: Jag tror att Guarin vill till Chelsea och att han hamnar där till slut. På det sättet kan Inter lättare förstärka med anfallare och en ytter.

Chelsea 70% Inter 30 %

Maxime Gonalons (Lyon)
Intressenter: Napoli

Jag är personligen inte överdrivet förtjust i Gonalons men om jag lägger det åt sidan är det inte svårt att se att han är den spelartyp som Benitez vill ha på mittfältet. Taktiskt skicklig, bra bollvinnare och duktig på att snabbt omvandla erövrad boll till anfall. Benitez blev förälskad i Gonalons den dag han hoppade in på Anfield och var med och vände matchen mot Liverpool. Frågan är om kärleken är blind eller inte?

Analys: Benitez vill ha Gonalons och sportdirektören kommer göra allt för att göra honom nöjd. Nu är också det rätta tillfället att köpa av Lyon.

Napoli 70 % Övriga 30 %

Radja Nainggolan (Cagliari)
Intressenter: Juventus, Inter, Roma och Milan.

Återigen står Nainggolan som ett av transfermarknadens hetaste namn. Den här gången lär han lämna Cagliari på riktigt. Alla vill ha honom. Juventus, Inter, Roma (tidigare även Napoli och Fiorentina) och vad det verkar framför allt Milan.

Milan sägs erbjuda 6-7 miljoner euro för halva delägarskapet samt Bryan Cristante (troligen delägarskap) för belgaren. Men vi ska nog inte riktigt räkna bort Juventus, Roma och Inter ännu.

Analys: Nainggolan kommer nog lämna Cagliari denna gång. Även om Milan sägs ligga närmast är jag inte helt övertygad om att det är de som behöver honom mest då han inte är helt olik De Jong i sin spelstil. I Inter skulle han göra susen som Cambiassos ersättare och bredvid De Rossi och Strootman skule han bilda Serie A:s starkaste mittfältstrio.

Milan 40 % Inter 25 % Juventus 20 %  Roma 15 %

Fabio Quagliarella (Juventus)
Intressenter: Parma, Sampdoria och Lazio.

Om Juventus värvar en offensiv kraft, vilket de troligen gör, är det inte omöjligt att en anfallare försvinner. Vucinic? Giovinco? eller Quagliarella? Kanske är det trots allt den sistnämnde som mest behöver speltid och som är oerhört eftertraktad hos de medelstora lagen. Lazio, Parma och Sampdoria drömmer alla om att värva honom.

Analys: Om Juventus bestämmer sig för att sälja Quagliarella kommer det inte saknas anbud. Lazio skulle älska att ha honom längst fram men även Parma har flirtat med honom tidigare.

Juventus 35 % Lazio 30 % Parma 25 % Sampdoria 10 %

Marco Parolo (Parma)

Parmas succéman under hösten har inte gått obemärkt förbi storklubbarnas ögon. Först verkade Milan mest intresserat men nu ser Roma ut att ligga bäst till att värva honom. Kan Parma verkligen behålla honom?

Analys: Även om Parolo varit fenomenal under hösten kan jag inte låta bli att tro att det finns bättre alternativ för både Roma och Milan. Bör dock passa rätt bra in i Rudi Garcias spelsystem.

Roma 40 % Parma 40 % Milan 20% 


Publicerad 2014-01-02 kl 07:43
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons