Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vintermercaton öppnar - lag för lag

ATALANTA
German Denis är på väg att förlänga med klubben vilket är positivt. Man har gjort klart med Parmas försvarare Benalouane och anfallaren Marilungo är på väg bort för att få mer speltid, något som även gäller för Marko Livaja. Atalanta-ägda yttern Zappacosta som gjort en grym höst i Avellino kan plockas “hem”.

BOLOGNA
Bologna drömmer om att värva “hem” Gaston Ramirez och målvakten Emiliano Viviano. Det kan dock bli mycket svårt. Mer sannolikt är att de t ex värvar Alberto Paloschi eller Innocent Emeghara. Fiaskot Rolando Bianchi är på väg bort. Det har talats om ett byte med Sampdorias Gianluca Sansone. Fiorentinas talang Marko Bakic kan komma att förstärka mittfältet.

CAGLIARI
Mycket av Cagliaris mercato lär handla om vilka spelare som säljs eller inte. Nainggolan ser ut att vara på väg bort men även Astori, Pinilla, Ibarbo och Ariaudo har andra klubbars ögon på sig. Försvinner Nainggolan har det talats om Flamengos Luiz Antonio som ersättare. Man kan även komma att värva talangen Adryan från samma klubb.

CATANIA
Catania har redan värvat hem Francesco Lodi vilket var skickligt gjort. Säkerligen lär man även värva en anfallare innan den sista januari. Marko Livaja och Rolando Bianchi är två namn det ryktats om. Drömvärvningen är Valencias Pablo Piatti. Maxi Lopez är på väg bort.

CHIEVO
Chievo vill hitta en mittback och skulle säkerligen vara mer än nöjda om Marco Andreolli återvände. Delägde Nicola Bellomo kan plockas från Turin till Verona.

FIORENTINA
Eftersom Lodi gick till Catania lär Fiorentina pressa Verona hårt för att värva Jorginho. Holländaren John Heitinga är ett intressant namn för försvaret, medan Nemanja Vidic är dröm-värvningen till backlinjen. Javier Pastore eller Gaston Ramirez är personliga favoritvärvningar för Viola. Inte minst om man tänker sälja Josip Ilicic.

GENOA
Genoa kan komma att vara en av de mest aktiva klubbarna under januari. Antonelli är på väg bort men Juves Paolo De Ceglie på väg in. Även Romas Marquinho är ett ytter-alternativ medan Marco Borriello eller argentinaren Ezeqiuel Rescaldani (Velez) kan komma att förstärka anfallet. Lodi har lämnat för Catania och hans plats kan tas av Gaby Mudingayi.

HELLAS VERONA
Verona jagar en mittback. Lazios Andre Dias och Inters Marco Andreolli har nämnts som eventuella förstärkningar. Annars handlar det mesta om de kan behålla spelare som Juan Iturbe och Jorginho eller inte.

INTER
Mycket av Inters mercato utgår ifrån om Fredy Guarin säljs eller inte. Säljer man colombianen lär man få ca 15 miljoner euro att stärka upp plånboken för att förstärka laget. En anfallare lär värvas, drömspelarna är Erik Lamela och Ezequiel Lavezzi, en billigare och lättare lösning skulle kunna vara t ex Mauricio Pinilla. Inter vill sälja Avaro Pereira (Galatasaray, Marseille?), Domenico Criscito och Marquinho har nämnts som eventuella ytter-nyförvärv.

JUVENTUS
Troligen kommer Juventus ligga lågt under januari-mercaton. Paolo De Ceglie är nära Genoa medan man tittar på Jonathan Biabiany eller Jeremy Menez som offensiva nyförvärv. Alla eventuella stora namn sparas till sommaren. Men är inte Alessio Cerci egentligen den perfekta lösningen till Contes avsaknad av en ytteranfallare.

LAZIO
Frågan är vad Edy Rejas troliga inträde (fortfarande inget officiellt) kommer innebära för mercaton. Kommer man spinna vidare på redan startade trådar som Djordjevic (Nantes) och Quagliarella? Innebär det att Andrè Dias inte lämnar? Eller att Paolo Cannavaro anländer? Även om Reja lär satsa på “sina” spelare (t ex Klose, Ledesma, Gonzalez, André Dias mfl) kan Lazio komma att göra några affärer under januari. John Guidetti?

LIVORNO
Man ser ut att förstärka med före detta Juventus-spelaren Cristian Molinaro, Parmas Mesbah kan vara ett alternativ. Man är villiga att lyssna på bud på Emeghara. Bolognas Acquafresca kan bli hans ersättare framåt.

MILAN
Eftersom man redan har gjort klart med Adel Rami och Keisuke Honda kan vi nog räkna med att det inte blir så många fler nyförvärv än Radja Nainggolan som ska vara nära en övergång till Milan. Det talas om 7 miljoner euro plus halva delägarskapet av Bryan Cristante för halva delägarskapet av belgaren. Dario D´Ambrosio är också aktuell för den rödsvarta Milano-klubben. Gabriel och Vergara kan komma att säljas.

NAPOLI
Benitez har nog rätt klart för sig vilka positioner han vill förstärka. Främst är det en mittback och en mittfältare som man jagar. Benitez vill gärna ha Maxime Gonalons (Mascherano lär inte lämna Barcelona under januari) och till backlinjen önskar nog den spanske tränaren någon av Daniel Agger eller Martin Skrtel.

Gonalons kan mycket väl bli klar för Napoli för runt 12 miljoner euro de närmsta dagarna medan det troligen blir svårare att köpa loss någon av Liverpool-duon. Marseilles Nicolas N´Kolou lär vara det mest aktuella alternativet. Genoas ytterback Antonelli har varit aktuell under hela hösten men Benitez är nog inte helt övertygad. Eduardo Vargas och Bruno Uvini kan komma att lånas ut till Santos.

PARMA
Den bästa nyheten är kanske inte en övergång utan bekräftelsen att Cassano stannar.  Även om inte Cassano ser ut att lämna kan det bli svårt att stå emot eventuella bud på Biabiany och Parolo. Andra spelare som kan komma att intressera Parma är: Paolo Cannavaro, Sergio Floccari och Ricardo Saponara. Drömvärvningen är nog precis som i somras Fabio Quagliarella.

ROMA
Hur Roma kommer att agera under januari kommer bli mycket spännande att se. Kommer man att satsa hårt på att förstärka truppen eller bara göra små förändringar? Borriello och Burdisso är två spelare som lär försvinna.

Man är intresserade av Marco Parolo och Etienne Capoue till mittfältet, John Heitinga till försvaret och hoppas passera Milan i kampen om D´Ambrosio. Juan Iturbe, brasse-talangen Abner och Boca Juniors Leandro Paredes är tre spelare man hoppas göra klart med till sommaren.

SAMPDORIA
Sampdoria jagar en prima punta. Rolando Bianchi är ett namn det ryktats om men det har även surrats om Amauri och Quagliarella. Det sägs att Roma ska erbjudit Nicolas Burdisso som delbetalning för att få värva Pedro Obiang.

SASSUOLO
De grönsvarta är främst ute efter en mittback. Genoas Alessandro Gamberini är säkert högt upp på önskelistan men kanske får de nöja sig med Pescaras Marco Capuano. Man hoppas även kunna värva till sig en vass anfallare och försöker därför låna antingen Ishak Belfodil eller Duvan Zapata.

TORINO
Man jagar främst spelare till mittfältet. Milans Nocerino, Inters Mudingayi och Veronas Hallfredson. Lorenzo Ariaudo kan komma återvända till Turin och då till Toro och inte Juve. Det finns också ett önskemål om att försöka hitta en offensivt flexibel spelare som t ex Panagiotis Koné eller Ricardo Saponara.

UDINESE
Den Friuli-baserade klubben sägs vara nära brassen Edenilson (Corinthians), Maicosuel kan i så fall gå motsatt väg. Alexander Merkel och Mathias Ranegié lär lämna för Watford. Kommer det ett högt bud på Dusan Basta lär Udinese nappa.

Publicerad 2014-01-03 kl 09:23
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons