Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fyra frågor & svar inför återstarten av Serie A

1. Claudio Lotito, har nu efter mycket om och men, sparkat Vladimir Petkovic. Gamle Lazio-tränaren Edy Reja tar nu över. Bra eller dåligt?

Lite bra men mest dåligt. Lite bra för att det kanske gör dem lite mer stabila under våren. Mest dåligt för att det är ett steg tillbaka. Jag är orolig för att detta stoppar upp utvecklingen av unga spelare som Keita, Onazi och Perea då Reja lär satsa på sina “egna”spelare som Ledesma, Gonzalez, Klose och Hernanes. Det känns som att Lazio är på väg ingenstans väldigt fort.
2. Massimiliano Allegri har nu gått ut och meddelat det som alla redan anade – att detta blir hans sista säsong i Milan. Vad kan det få för effekt?Förmodligen ingen större effekt. Detta kommer inte som någon överraskning och laget är detsamma precis som Allegris taktik. Däremot kan värvningarna av Honda och Rami ge effekt.
3. Kommer Inter att sälja Guarin? Och kommer Mazzarri någonsin satsa på Kovacic?
Min känsla är att Inter till slut kommer sälja Guarin om de får rätt pris av Chelsea, vilket de troligen får. Om det innebär att de kan värva en vass anfallare och få loss speltid till Kovacic är det en bra sak. Annars inte.
Vilket just leder in på nästa fråga. Jag är faktiskt inte säker. Mazzarri har vissa spelartyper han gillar och även om han påstår att Kovacic är lagets framtid är jag inte säker på att de båda kommer dela den. Jag tycker att Kovacic är lagest nutid och det är bara en tidsfråga innan det kommer muttras från agent eller från Kovacics sida.
Kanske blir det Mazzarris undergång. Kanske leder det till att ytterligare en talang säljs för tidigt. Förhoppningsvis kommer Mazzarri börja spela med Kovacic regelbundet under våren. Men som sagt, jag är inte alls säker på det.
4. Idag sätter Serie A igång igen med seriefinalen mellan Juventus och Roma som största dragplåster. Hur går det?Oavsett hur det går blir det taktiskt sett en mycket intressant match. Garcia och Conte har aldrig mötts. Roma har ett mittfält som kan matcha Juves eftersom de är så defensivt skickliga. Totti och Pirlo är tillbaka. Eftersom det är Serie A:s två bästa försvar så säger jag 0-0.

***

Transferbetyg:

Keisuke Honda Mittfältare CSKA Moskva-Milan 7
Honda är en poängspelare som kan spela på många offensiva positioner. Kan bli en mycket bättre värvning än vad många kanske tror.

Adel Rami Försvarare Valencia-Milan 6,5
Svårt att säga vilken försvarare Milan får. Den där tuffa och skrämmande försvarsklippan eller den där klumpiga och alltid-på-gränsen-till-rött-kort försvararen? Rami har båda sidorna.

Lorenzo Ariaudo Försvarare Cagliari-Sassuolo 6,5
Jag har alltid gillat Ariaudo och tror på hans kvalitéer. Bra värvning.

Francesco Lodi Genoa-Catania 6,5
För mig var det något överraskande att Lodi valde att återvända till Catania. För Sicilien-klubben borde det innebära en stor boost till deras mittfältsgeometri.

Yohan Benalouane Försvarare Parma-Atalanta 6 
Om Benalouane någon gång kunde dra ner på sin hetsighet och sin förmåga att dra på sig kort skulle han vara en mycket bra försvarare.

Publicerad 2014-01-05 kl 11:34
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons