Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ligakillers

Vi har ju börjat vänja oss. Att Juventus vinner ligan varje år. Att de heller inte riktigt kan utmanas på allvar av något lag. Inför varje säsong hoppas man att det ska bli kamp in i det sista om titeln, att kanske till och med tre, fyra lag kan göra upp om scudetton. Men det blir väldigt sällan så.

Juventus är och har varit för bra. Segern över Roma var ingen slump utan ytterligare en uppvisning i lagstyrka och taktisk intelligens. Antonio Conte var smart när han från början satte utgångspositionerna långt ner i plan.

Visst överlät han därmed bollinnehavet till Roma, men med tanke på att de rödgula är som bäst när de kommer med fart, när Gervinho får blåsa iväg som en tornado, så var det nog värt risken. Det var en kalkylerad risk. Lichtsteiner och Asamoah sög upp allt syre på kanterna och den defensiva linjen släppte inte in något mellan sig.

Roma spelade bra men hade väldigt svårt att skapa chanser. Juve spelade enligt planen. Juve har spelare som både kan sätta planen i verket och bli avgörande när de få chanserna dyker upp. Som Tevez, som Vidal.

Romas anfall blev mer och mer sterilt desto längre matchen gick. Ljajic fastande, Gervinho blev instängd och Totti kom aldrig loss. Chiellini var elak och dominant, Vidal vann boll och Tevez var en jobbig klient för Romas försvar.

När Bonucci lurade Castan och tog vara på Pirlos fina frispark och därmed gjorde 2-0 började det svartvita greppet strama åt. När De Rossi och Castan fick röda kort och Vucinic firat sin återkomst med ett straffmål inom loppet av fem minuter tappade Roma andan helt.

Rudi Garcias mannar är nu åtta poäng efter Juventus. Det är många poäng upp till en scudetto. Juventus maskineri däremot fortsätter att puttra på lika taktfast och metodiskt som vi är vana vid.

Vi kan kalla dom för ligakillers.

***

Det finns dyrköpta segrar och sedan finns det väldigt dyrköpta segrar. Fiorentinas seger över Livorno var av det senare slaget. Gonzalos 1-0 räckte fastän man inte spelade särskilt bra men det mesta skulle komma att handla om Giuseppe Rossis skada efteråt. Det opererade knät.

Idag får vi säkert bättre veta hur illa det är, men känslan är inte bra. För Fiorentina känns det som att deras chanser till en tredjeplats börjar och slutar med Rossi.

2014 kunde ju verkligen ha börjat bättre.

***

I Serie A-periferin ekade Pinillas straffmiss högst när Chievo och Cagliari nollade med varandra.

 

Publicerad 2014-01-06 kl 09:07
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons