Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Seedorfs era är här

Massimilliano Allegris tid är förbi och begraven. Det blev en scudetto. Trots en katastrofal höst var hans totala segerprocent högre än både Capellos och Sacchis.

Men någonting behövde göras och någonting gjordes. Liga-såren blödde för mycket. Nu har man chansen att skapa en ny era, chansen att förändra varumärket.

Längst fram i denna förändring står Clarence Seedorf. Holländaren som skapat historia i klubben som spelare. Seedorf är en vinnare och är fullproppad med karisma.

Få spelare bar sin stolthet som Clarence, till och med när han inte hängde med på plan var hans utstrålning att han gjorde det. Seedorf är en något egensinnig person och det är inte säkert att alla kommer köpa hans karaktär.Men Silvio gör det och det är därför “Willy Wonka” överhuvudtaget nu sägs ta över Milan.

ANNONS

Silvio Berlusconi och Clarence Seedorf har alltid haft en bra kemi och Milans högste boss gillar att bygga inom familjen.

Seedorf tros även stå för en fotboll som Berlusconi vill ha. Positiv fotboll och inte omöjligt med en trequartista bakom två anfallare. Det återstår att se hur Milans nye tränare väljer att lägga upp de taktiska formlerna.

Men det som många ifrågasätter är hur kan man välja en tränare som inte tränat förut? Visst är det en chansning. Vi har inga spår att följa, ingen statistik att kolla upp. Vi vet ingenting om hur bra eller dålig Seedorf kommer vara som tränare.

Men vi ska akta oss för att fnysa åt en före detta spelare som tar över ett lag vid tidig ålder utan större erfarenhet. Vincenzo Montella borde vara en god påminnelse. Det är inte alltid rutinen som gör en bra tränare.

Seedorf kommer med blanka papper men säkert full av idéer. Det sägs att han till sommaren kommer inkludera Jaap Staam och Hernan Crespo i tränarbasen. The American Way. En tränare för varje lagdel. Inte helt ospännande.

ANNONS

Om Milan ska kunna återvända till Europa-toppen krävs det mycket av klubben. Från alla håll och led. Man bör se över skadeproblemen de senaste säsongerna. Man måste förbättra marknadsföringen, scoutingen och se över hur man värvar.

Det var länge sedan Milan hittade en Pato eller en Kaka. Precis som Barbara varit inne på måste man börja ställa sig frågan varför Roma hittar en Marquinhos, Palermo en Pastore eller Fiorentina en Jovetic men inte Milan.

Man måste hitta en ledare till försvaret och man måste fortsätta ge unga spelare speltid och utrymme.

Allt detta är upp till ledningen att förbättra. Man måste visa upp ett tydligt projekt till sina supportrar. Men för att nå dit krävs också att man har ett lag som spelar relativt underhållande och som vinner. Det är tränarens uppgift.

Seedorfs era är här.

Publicerad 2014-01-15 kl 08:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto