Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fiorentina tar upp kampen

Lorenzo Medici

I början av veckan skrev jag att de tre lagen i topp (Juve, Roma och Napoli) kommer bli för svåra att fånga för övriga konkurrenter. Att de tre Champions League-platserna troligen redan har sina kandidater till nästa höst.

Men Fiorentina vill annat. Som en boxare som nästan knockats kliver de nu på åtta för att ta fighten.

Skadorna på Mario Gomez och Giuseppe Rossi har  raserat mycket av hoppet att ta en plats bland de tre första. Skador som skulle få vilket lag som helst att knäckas.

Men eftersom Montella har skapat  ett lag med ett så pass bra grundspel har de ändå lyckats hålla avståndet till lagen ovanför så att de är inom räckhåll trots att Gomez missat nästan hela säsongen.

Och nu har Fiorentina-ledningen med lugn och klokhet börjat agera på transfermarknaden. Utan att förivra sig försöker man hitta vettiga lösningar som inte ska gräva för stora hål i plånboken.

Annons

Man kan välja att se på Alessandro Matri på två olika sätt. Det ena är spelaren som gjort totalfiasko i Milan och det andra är den mer än hyggliga anfallaren som spelade i Juventus.

Fiorentina har valt att se det andra alternativet. Man behöver en prima punta och det är precis vad Matri är. Nu kommer han att slippa undan den stora press och den negativa miljö han befann sig i. Han går från överbetald hackkyckling i Milan till önskad och vettig lösning i Fiorentina.

Men när Gomez och Rossi återvänder då? För det första så slåss de båda spelarna med knäskador vilket gör att vi inte vet i vilken form de kommer komma tillbaka och det är sådana typer av skador som kan upprepas. Matri är därför inte bara en försäkring på kortare sikt utan för resten av säsongen.

Dessutom behöver man ha tre bra anfallare till hands när man ska dubbla ligaspel och Europa Cup-spel och eftersom det är ett lån så kan man bara välja att inte köpa loss honom efter säsongen om man inte är belåtna.

Annons

Men Fiorentinas mercato stannar inte där. Uniteds brasse Anderson är på ingång på lån och det ryktas även om t ex Lucas Mugni, Mateo Mustacchio och Papu Gomez.

Mugni är en personlig favorit och skulle vara ett kap för framtiden, Mustacchio är en duktig försvarare och Papu fyller en mycket vettigare funktion när man redan har värvat Matri.

När det gäller Anderson är det ett mycket spännande val. Det var ett tag sedan han briljerade i United och han känns alltid något kilo ifrån att vara lite för överviktig men om Montella lyckas hitta den gamle Anderson kan han bli en lysande förstärkning för Viola. Brassen kan helt klart vara värd att chansa på.

Man har hittat vettiga förstärkningar utan att ha spenderat några större pengar vilket betyder att det kan komma fler nyförvärv innan transfer-fönstret stänger.

Annons

Fiorentina har inte bara rest sig från skade-helvetet på ett imponerande sätt, utan tar även upp kampen på topp tre igen.

***

Jag gillar redan de spelare som ryktas komma i och med Seedorfs anländande. Doria och Adam Maher är exakt sådana nyförvärv man tar sig tillbaka till toppen med.

***
Såg ni de dryga 7000 Spezia-supportrar som dekorerade cupmatchen mot Milan? Det finns hopp för läktarkulturen i Italien.

***
Precis som jag trodde tar nu Rolando Maran över igen efter Luigi De Canio.

***

Transferbetyg:

ALESSANDRO MATRI Anfallare Milan-Fiorentina 7
Även om han var iskall och hånad i Milan så tror jag att han kommer passa utmärkt i Montellas händer i Florens.

THOMAS MANFREDINI Försvarare Genoa-Sassuolo 6,5
Ger Sassuolo rutin och skicklighet. Bra värvning.

Publicerad 2014-01-17 09:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto