Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Kommer Napoli bli bättre?

Så hur mycket bättre kommer Napoli bli när deras tänkta affärer gått i lås? Det är väl det som är frågan och det är väl det som är Napolis tanke. Att bli bättre.

Imorgon blir Jorginho troligen officiell och sedan tros man vara nära både Etienne Capoue och Michel Bastos.

Få eller ingen italiensk klubb låter sin tränare bestämma så mycket över vilka spelare man ska värva som Napoli och Rafa Benitez. Precis som han gjorde i Liverpool.

Rafa verkar väldigt säker på vad det är hans lag behöver och vilka typer av spelare han behöver. Värvningarna av Jorginho och eventuellt Capoue är på många sätt ett underkännande av Behrami, Inler (framför allt han) och Dzemaili.

ANNONS

Om Rafa inte hade tyckt att det fattades något skulle man inte letat efter två stycken nya mittfältare även om Behrami hade varit frisk.

Förstavalet var Maxime Gonalons. Visst hade han fyllt en funktion men president Aulas sträckte sig  efter stjärnorna och det var inte De Laurentiis beredd att ge honom.

Nu blir det Jorginho istället. Denne brasse som blivit italienare, denne okände mittfältare som på kort tid blivit spelaren i ropet. Det har gått fort, för drygt fyra år sedan huserade han i division fyra i Sanbonifacese. Nu tassar han snart in på San Paolo.

Italo-brassen är en komplett mittfältstyp, duktig på att konstruera spelet men också energisk i defensiven. Han kan fylla på framåt och är mycket flexibel taktiskt. Jag är inte förvånad att just Benitez blivit så förtjust i honom.

Men han är inte riktigt någon Gonalons eller någon Mascherano. Kanske är det därför man försöker värva Capoue. För att han ska ta den större bollvinnar-rollen. Men jag tror inte fransmannen är lika bra som de nyss nämnda. Jag är inte ens så säker på att han är bättre än Behrami.

ANNONS

I Frankrike trodde man att Capoue var “grejen” innan Paul Pogba dansade upp på scenen och innan E.C gick till Tottenham. För mig är Capoue en hygglig spelare men som startman i Napoli är jag mycket tveksam till om han är någon uppgradering till vad de redan har. Förhoppningsvis är man så pass klok att man lånar honom utan obligatorisk köprätt istället för att köpa loss honom direkt.

När det gäller Michel Bastos gissar jag att de inte värvar den Bastos vi såg för ett par år sedan i Lyon. Den spelaren är nog försvunnen. Annars väljer man nog inte Al Ain som sin klubbadress. Jag vet inte riktigt vad Napoli tror att de värvat.

Om de tror att de värvat en spelare som ska ta Zunigas plats tror jag att de gör en missberäkning men om de tror att han är en god back-up till honom istället för relativt sorgliga Revelliere är de nog rätt ute. Men bättre än Armero? Tveksamt.

Jag gissar att Napoli även vill värva en mittback innan transferfönstrets stänger (de vill nog sälja Cannavaro först) och kanske ytterligare något nyförvärv.

ANNONS

Jorginho känns som ett bra nyförvärv, han bör tillföra något de inte riktigt har och dessutom har han stor marginal för utveckling fortfarande. Kanske räcker hans ankomst för att höja Napolis spel. De andra eventuella nyförvärven är jag inte lika entusiastisk över.

Men känslan är att Napoli skulle behövt värva spelare av riktigt hög klass. Spelare som t ex David Luiz och Javier Mascherano. Då hade man nog på allvar kunnat göra ett försök på att komma ikapp Juventus. Om Napolis tre värvningar går i lås så lär man ju absolut inte bli sämre.

Men frågan är om man i så fall blir så värst mycket bättre?

Publicerad 2014-01-18 kl 09:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto