Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Talangerna talade

Sampdoria hade fått vittring på kvittering, Gabbiadinis kanonskott hade tagit i ribban och det kändes inte omöjligt att Sampdoria återigen skulle kunna överraska på Juventus Stadium.

Men då klev Paul Pogba fram. Som han gjort hela den här säsongen. Klivit fram och gjort sig oumbärlig. Vi ska inte glömma bort att killen fortfarande bara är tjugo år. Han spelar som om han vore tjugoåtta.

Pogbas fantastiska skott ledde till 4-2 och tog kål på Sampdorias hopp. Fransmannen kan mycket väl vara den största talangen i världen just nu.

Mihajlovics mannar gjorde annars en bra match. De höll på att komma ikapp två gånger och visade stor energi och vilja. Deras bästa spelare var en annan talang, Manolo Gabbiadini. Som är delägd med Juventus.

Förra veckan klev Berardi fram, igår visade Pogba och Gabbiadini upp sig. Framtiden ser ljus ut för Juventus.

***
Även i Roma glänste talangen.

Av alla spelare i Roma så är det enligt mig Adem Ljajic som har störst potential att bli en topp-10-spelare inom ett par år. Igår visade han upp sin talang på allvar.

Först spelade han fram till Romas första mål och sedan avslutade han med ett underbart mål. Ljajic mötte på egen planhalva, vände upp rättvänd, väggade med De Rossi, passade upp till Nainggolan, överlappade honom och fick tillbaka bollen. Sedan vände han in i plan och sköt lågt och otagbart, Roma 3 Livorno 0. Finito. Ett mål hämtat ut skolboken.

För övrigt var Roma totalt överlägsna.

***

Allt verkade klart med Michel Bastos till Napoli när Roma dök upp och snuvade Rafa och kompani på honom.

Jag vidhåller nog det jag skrev igår, att man kanske inte ska hoppas att Bastos ska kunna bli så där bra som han en gång i tiden var.

Men det finns två saker som talar för att Bastos passar bättre i Roma än i Napoli. För det första så har Roma en starkare defensiv att luta sig emot vilket lär ha betydelse då Bastos största styrka ligger i offensiven.

För det andra så var brassens bästa säsong i karriären 2008-09 när han gjorde 14 mål och massvis med assists i Ligue 1. Vem som tränade honom? Jo, du har gissat rätt. Rudi Garcia.

Publicerad 2014-01-19 kl 10:19
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons