Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1-1, 1-1, vad gör ni Roma?

Lorenzo Medici

Om man inte hade vetat det så hade man nog inte märkt att Juventus var en man mindre. Så pass jämnt var det när de besökte Lazio och fick Buffon utvisad bara efter bara 24 minuter.

Konkos utsökta genomskärare hade hittat fram till Klose som drogs ner av den italienska landslagsmannen. Men Juve fick inte bara utvisningen emot sig utan även ett underläge att hämta ikapp då Candreva var säker från elva meter.

Men ett numerärt handikappat Juventus är nästan lika bra som hälften av Serie A-lagen med fullt manskap. Det är lite som när man var liten och spelade och det lag som var bättre tvingades att vara en man mindre.

Inte för att Lazio gjorde en dålig match, tvärtom gjorde de en rätt bra match. För trots att de spelade med en liten handbroms så var de alltid taktiskt väldisponerade och smågiftiga i sina omställningar. Lazio hade ett par fina chanser som t ex Kloses nick där Storari gjorde en helt galen räddning.

Annons

Men även Juventus skapade halvchanser. Och när Tevez för en gångs skull kom loss, slog han perfekt boll till Lichtsteiner som i sin tur slog ett inlägg. Mot den långe spanjoren.

Det är sällan man kan titulera ett nickmål som ett mästerverk. Men det var precis vad Fernando Llorentes mål var. Med graciös kraft sträckte han på sig och liksom styrde in bollen med huvudet med en enorm tajming och exakthet.

Jag var aningen skeptisk till Llorente innan säsongen, men igår kändes han rapp, farlig och var avgörande på ett sätt jag inte trodde han skulle vara.

En alltför sent inhoppande Keita höll på att bli matchhjälte när hans enormt fina aktion ledde till ett skott i stolpen. Inga fler mål.

1-1-resultatet var nog inte till någon större gagn för något av lagen men kändes rättvist.

Några timmar tidigare hade Napoli också tappat poäng mot Chievo. Även där 1-1. Benitez maskineri klickar inte riktigt just nu, Hamsik kändes ännu inte indansad, Maggio kantig, Inler & Dzemaili odynamiska och Higuain var osynlig förutom när han missade en jättechans.

Annons

Nu måste man börja titta bakom ryggen efter ett jagande Fiorentina.

Bollen är nu i Romas händer. Om de vinner över Verona idag är de bara sex poäng efter Juventus (och ej att förglömma sex poäng före Napoli).

För Roma gäller det att vara minst tre poäng efter Juventus i början av maj. Då möts de på Olimpico.

Men först måste de ta vara på sin chans som den gavs igår.

Publicerad 2014-01-26 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto