Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Roma är Juventus enda hot

Lorenzo Medici

Roma framstår mer och mer som Juventus enda hot. De framstår även mer och mer som ett ordentligt hot.

Att åka till Bentegodi och vinna över Hellas Verona är ingen promenad i parken dessa dagar. Roma-segern var framför allt signerad ivoriansk snabbhet.

Gervinho blåste förbi Verona-försvaret två gånger. En gång virkade han in bollen till Ljajic som vinklade den vidare förbi Rafael och den andra gången svischade han förbi och placerade in bollen själv. Två små mästerverk.

Totti punkterade matchen på en tveksamt dömd straff. Roma imponerar. De är lugna och trygga, kan spela på olika sätt, har en trupp med flera olika färdigheter och Garcia är en jäkligt bra tränare.

Roma är utan tvekan Juventus största hot. Och ett riktigt sådant.

Annons

***
Inter och Mazzari-krisen sjunker allt djupare. Eftersom Ricky tappat stinget finns det exakt noll fantasi kvar i detta lag. Eftersom Milito blivit gammal och Palacio hamant i en svacka finns det ingen giftighet i anfallet.

Eftersom både Cambiasso och Kuzmanovic främst är bollerövrare och inte bolldistributörer finns det ingen logik att spela med båda samtidigt. Om man inte heter Mazzarri.

Inter och Thohir måste börja om på ny kula i sommar. Släppa iväg det gamla gardet, värva ungt och smart och skaffa en ny tränare med en mer offensiv approach.

***
Seedorf har fått bästa möjliga start när det gäller ligaspel. Men han har haft marginalerna på sin sida. Milan vände ett underläge sista fem minuterna mot Cagliari.

Balotellis eleganta frispark (inte lika elegant firande) och Pazzinis näsa för mål fixade tre poäng fastän man länge såg ut att vara på väg mot noll.

Annons

Milan skapade dock många chanser vilket var positivt. Negativt var dock att Amelia bör söka fotvård och försvaret är fortsatt virrigare än virrigt.

***
Parma och Torino fortsätter att befästa sig som de två riktiga Europa League-kandidaterna den utger sig för att vara. Torinos straff var dock en skänk från domaren.

Men jag tänkte på en sak angående Parma.

De har sålt ut en del spelare i januari och kan även komma att sälja Biabiany. Det talar för ett och annat nyförvärv innan mercaton stänger. Låt gå för att de måste köpa en anfallare som går direkt in i startelvan, men att banta sin trupp är något fler lag borde göra. Klubbarna har alltför många spelare som stoppar upp tillväxten av unga egna produkter.

Igår spelade Afriyie Acquah från start och Jose Augustin Mauri fick hoppa in. Acquah är en spelare som kan blir oerhört bra om han får speltid och Mauri är en 17-årig jättetalang.

Annons

***

Fiorentina hade chansen att komma närmare Napoli men tog den inte. I en svängig och dåligt dömd fight med Genoa blev det sex mål. Tre vardera. Gilardino gjorde ett på sitt gamla lag, Aquilani gjorde tre, Matuzalem fräste vilt kring Viola-spelarnas fötter och även om Fiorentina kändes som det bättre laget så stal Genoa inget.

***
Nu ska januaris transfermarknad dansas ut ut ut……

Publicerad 2014-01-27 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto