Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

37 timmar kvar - Svensk-våg och Inters "due colpi"

Lorenzo Medici

Jaha då var det bara två dagar kvar. Mycket väsen för väldigt lite. Som vanligt under Serie A:s januari-mercato.

Men det kan nog ändå hända en del under de två sista dagarna. Jag kommer uppdatera bloggen en eller två gånger under dagen med vad som har hänt och eventuella transferbetyg.

En kortare sammanfattning av läget:

Inter måste försöka värva två “Colpi”. Alltså två värvningar som ger lite eko och hopp. Det är därför de vill värva Nani och Hernanes. Inte antingen eller. Men det kommer inte bli lätt.

Är det någon du inte vill förhandla med två dagar innan mercaton stänger så är det Claudio Lotito. Jag är inte säker på att Thohir vet om det.

Inter ska ha erbjudit 13 miljoner euro och Ibrahim M’Baye för “Profeten”. Lazios supportrar kommer bli fly förbannade om de säljer Hernanes. Känns detta bekant, Erick?

Annons

Det som talar för en affär är att Hernanes kontrakt går ut 2015 och att detta är sista chansen för Lotito att få ut bra pengar för sin stjärna. Det vet Lotito om. Det är därför han vill sätta Hernanes under press och få honom att skriva på ett nytt kontrakt med Lazio tills på fredag. Om Hernanes själv kommer be om att få lämna (offentligt) finns det goda chanser för Inter att få igenom en affär.

För övrigt ska vi inte underskatta M’Bayes utveckling den här säsongen.

Nani är kanske lättare att värva. Känns ju inte som att Manchester United skriker efter honom just nu. Frågan är vad det är Inter värvar. Någonting att visa upp eller något att på allvar börja vinna matcher med.

Med Nani får Mazzarri både större taktisk flexibilitet men också mer taktisk anpassning. Något den gode Toscana-tränaren inte alltid är känd för. Att anpassa spelsystemet efter spelarna.

Annons

Sälja Guarin, köpa Nani? Jag är inte säker på att Inter gör en bra affär där. Men Guarin har man ju redan sett till att förlora.

Än så länge får de nöja sig med Dario D’Ambrosio.

**
Milan skulle behöva en ytterback men lär presentera Adel Taarabt under dagen. Spännande värvning men också så långt ifrån en garanti man kan komma. Det är tydligt att Seedorf vill ha snabba spelare i offensiven.

Napoli ser ut att ha gjort klart med brassen Henrique. En hygglig försvarare, inget mer. Jag tror inte han kommer höja backlinjens kvalité speciellt mycket. Men Bigon ska även hitta en mittfältare och en ytter till Rafa innan fönstret stänger.

Juventus ser ut att låna in Pablo Osvaldo. Känns lite som när man lånade in Borriello (även om jag tycker att italo-argentinaren är en bättre spelare). En bra lösning då Vucinic lär försvinna. Med Osvaldo får man en tydligare Llorente back-up. I Juventus lär PDO hålla sig i skinnet dessutom.

Annons

Att de sedan troligen inte köper loss honom för 15 miljoner euro är en annan sak. Det är nog mer Southamptons problem än Juves.

Annars är det ju härlig svensk-våg på Serie A nu. Valmer Berisha är på väg till Roma, Erik Friberg till Bologna och Verona är intresserat av Alexander Milosevic.

Håll ögonen öppna under dagen.

Publicerad 2014-01-30 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto