Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Välkomna till Italien, Valmir och Erik

Mitt bland Hernanes tårar, Guarins och Vucinics spända förväntan och massvis av affärer som går i lås och i kras står två svenska spelare redo att ta Serie A i sin famn. Det var nog inte många som gissade att Erik Friberg skulle hamna i Italien. Kanske inte ens han själv. Vid 28 års ålder fortsätter nu hans fotbollsäventyr till Bologna där han med Mikael Antonsson ska försöka rädda kvar klubben i den högsta serien.

Friberg är knappast någon frälsare men det är inte omöjligt att han kan ta en plats i Bolognas startelva.  Han konkurrerar med spelare som Diego Perez, Michele Pazienza och Rene Khrin. Habila mittfältare men knappast några fenomen. Eriks löpvilja och karaktär kommer säkert uppskattas av tränare davide Ballardini och Bolognas supportrar.

ANNONS

Jag önskar Erik all lycka i sin nya utmaning.

Valmir Berisha är på många sett Fribergs motsvarighet. 17-åringens talang blev väldigt synlig över hela fotbolls-Europa efter U-17 VM i höstas och storklubbarna har stått i kö för hans namnteckning. Berisha valde till slut Roma. Han valde en daglig tillvaro med legender som Francesco Totti och Daniele De Rossi. Kanske valde han också rätt.

För är det någon klubb i Italien som ändå är rätt bra på att vaska fram egna produkter och ge unga spelare chansen är det just Roma. Totti och De Rossi är Roma-produkter, precis som Alessandro Florenzi.  Men givetvis är Berisha inte ett namn för dagens Roma utan för framtiden.

I Italien kallas Valmir för ”Den nye Ibrahimovic”. Givetvis överdrivet och en något enkel vinkling av den unge svensken. Men han får nog vänja sig att bli jämförd med den gode Zlatan.

ANNONS

Välkommen till Italien, Valmir.

Publicerad 2014-01-31 kl 12:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto