POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Det finns även en plats åt “Juanito” i dagens Serie A

Juan Ignacio Gómez Taleb eller bara “Juanito” lämnade Argentina och Arsenal Fútbol club för Italien redan som 19-åring. Anfallaren hamnade i Frosinone-provinsen och Ferentino men köptes sedan tre år senare upp av Hellas Verona som låg i division tre på den tiden.

Det var väl inte förrän fem år senare i Gubbio som Taleb började göra väsen av sig, målen började trilla in och när Hellas tog klivet upp i Serie B integrerades han in i det lag som nu tar Serie A med storm.

Egentligen är väl kanske “Juanito” ett typexempel på en utländsk spelare som “onödigt” tar upp en plats för en yngre italiensk produkt. Men det är så det ser ut idag, gränserna i fotbollsvärlden är mer utsuddade än någonsin. En trupp i ett italienskt lag (eller vilket lag som helst) idag kan bestå av upp till tio olika nationaliteter.

Även om det är synd att unga italienska spelare ofta inte ges chansen så är det trots allt rätt befriande att det inte spelar så stor roll vilket land du kommer ifrån. Att unga spelare bänkas till förmån för en sämre äldre spelare tror jag främst handlar om just ålder snarare än nationalitet.

Vad man tycker än så finns det en plats för Juan Gómez Taleb i dagens Serie A och igår gjorde den numera 28-årige anfallaren kanske sitt mest uppmärksammade mål i sin karriär. Kvitteringen på övertid mot Juventus gav stor effekt på scudetto-racet.

Det hör inte till vardagen att Juventus tappar en 2-0-ledning. Carlos Tevez dubbla mål borde vanligtvis betytt seger. Men tränare Mandorlini vågade och lyckades.

Juanito skarv-nickade in Romulos hårda inlägg och 2-2-målet innebar att Romas poängtapp inte betydde någonting. Scudetto-racet fortsätter i samma stil.

Det kan de rödgula tacka en 28-årig medioker argentinsk anfallare för.

***
Huvudstadsderbyt blev aldrig någon större fest. Edy Reja var fast besluten att inte låta en derby-förlust förstöra en stark Lazio-trend (det är just vad derby-förluster i Rom kan göra) och satte den taktiska tonen.

Lazio låg djupt och lät inte Gervinho komma med fart. Ledesma skötte sina defensiva uppgifter utmärkt och firma Biva/Dias vet hur de ska agera under Rejas styre.

I andra halvlek stramade den Friuli-födde Lazio-tränaren åt svångremmarna ytterligare och bytte ut unge Keita till mer rutinerade Stefano Mauri.

Det var nära att Reja föll på sitt eget grepp. Roma saknade inte chanser, kunde och borde nog ha gjort något mål men de kändes lite trötta i de sista avgörande momenten. Kanske var det den tuffa cupmatchen mot Napoli i veckan som spökade.

Med tanke på vad som hände på Bentegodi blev det oavgjorda resultatet rätt okej för båda lagen till slut.

Men visst hade det varit roligare om underhållningen hade varit bättre.

***
Inter tog små bebis-steg igår mot Sassuolo. Walter Samuel var tillbaka och skötte inte bara sina defensiva uppgifter väl utan blev också matchens enda målskytt. Det ska tydligen till en gammal rutinerad triplete-försvarare för att låsa upp de Interistiska nerv-knutarna.

“Profeten” Hernanes gjorde en godkänd debut och tillsammans med Guarin och Palacio är han lagets största kvalitetspelare. Den trion ger hopp om en hygglig vår-avslutning.

Annars tycker jag också att Rolando varit Inters bästa spelare de senaste matcherna och att Juan Jesus visade att han skulle klara av en ytterbackplats i en fyrbackslinje (inte för att Mazzarri skulle ändra till det, men om det byts tränare så…) medan Diego Milito kändes gammal.

För mig är Inter främst fyra spelare ifrån att kunna återta en Champions League-plats. Båda ytter-positionerna måste uppgraderas, en arvtagare till Cambiasso måste hittas (nej, det är inte du Kuzmanovic) och en vass anfallare bredvid Palacio.

Vi får se vad som händer i sommar.

***
Glöm inte bort fina matcher i italienska cupen i veckan. Fiorentina-Udinese imorgon och Napoli-Roma på onsdag.

Sedan tjuvstartar Milan omgång 24 redan på fredag eftersom det väntas fint besök från Madrid nästa onsdag.

Simeones Atletico mot Seedorfs Milan.

***
Mer om omgång 23 i morgondagens omgångs-blogg.

Publicerad 2014-02-10 kl 12:17
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto