Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tårarna på San Paolo

Lorenzo Medici

Tårarna på San Paolo rann ner för kinderna. Han satt där sårbar, ensam och ledsen. Han gömde ansiktet i sin jacka som om han ville försvinna.

Italiensk media har efter Mario Balotellis känsloyttring försökt analysera och även uttryckt stor oro inför VM.

Italien vet att utan en formstark Balotelli så kan de inte drömma. De kan ta sig vidare från gruppen men ska man ta sig långt i turnering krävs det något extra. Det är Balotelli som kan ge Italien något extra. Precis som i EM senast.

Jag tyckte Marios tårar var en lättnad, han gav sig hän och lät tårarna falla. Den känslige Mario föll igenom bakom Bad-Boy-masken.

Den ständiga pressen, det ständiga häcklandet på bortaplan, rasismen. Pia.

Att det gått upp för Balotelli att han är pappa lär säkert ha rivit upp personliga sår från hans egen barndom samtidigt som det blandats med en ny sorts glädje.

Annons

Han ville säkert fira med ett mål åt sin dotter. Istället blev han utbytt efter en svag insats.

Nu finns de som menar att karriären är på väg utför, att man minsann har tröttnat. Men egentligen har han skött sig rätt bra sedan den där avstängningen i höstas.

Det var heller inte speciellt länge sedan han skruvade in en frispark på Sardinien och räddade Seedorfs debut.

Balotelli var inte bra senast mot Napoli. Men det var det få i Milan som var. Att spela ensam på topp (frågan är om det är hans bästa position) när spelet inte fungerar och när extremt få användbara bollar kommer till en är en mycket ogynnsam position att ha.

Super-Mario kunde såklart ha försökt bättre och löpt mer i djupled, men det är skillnad på att spela med Andrea Pirlo i landslaget och Michael Essien i klubblaget. Kvalitén på passningarna är inte densamma.

Annons

Balotelli har alltid varit för bra för sitt eget bästa. Han slog igenom tidigt, väl medveten om att han var kapabel att göra vad som helst, när som helst. Problemet var att han aldrig riktigt lärt sig att göra vad som helst kontinuerligt.

Därför kan hans motgångar bara användas som lärdomar. Balotelli behöver många sådana. Den här veckan som gått kan ha varit en av dem.

Det finns många som menar att det bara är han själv som kan ta sig ur sina problem. Jag tror att det är precis tvärtom.

Det är nu han behöver hjälp.

Publicerad 2014-02-12 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto