Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Napoli och Fiorentina får åka till Rom den 3 maj

Lorenzo Medici

Diego Maradona återvände igår till San Paolo och fick jubla till en stark napoletansk seger med 3-0 över Roma. Det blir alltså Napoli och Fiorentina som får åka till Roma den 3 maj.

Napoli skulle kunna göra ett allvarligt “Case” för att de är bättre än Roma. Gårdagens seger skvallrar definitivt om det.

Egentligen har väl Napoli alltid haft ett bättre lag än Roma, egentligen borde de ha varit Juventus största antagonister till scudetton. Men de har slarvat bort en del poäng medan Roma varit oväntat stabila.

Men kanske håller Benitez och Napoli på att få bitarna att falla på plats ordentligt nu. Segern mot Milan i helgen följdes alltså upp av denna imponerande vinst.

För mig har Jorginhos inträde varit avgörande för att Napoli kunnat höja sin nivå. Passningsspelet är förbättrat.

Annons

För Roma gäller det att slicka såren. De har sett lite slitna ut på sistone. Ljajic känns lite splittrad av att inte få fullt förtroende och att inte riktigt kunna leverera som han kan, De Rossi är inte lika skärpt som tidigare, Torosidis brister börjar ta ut sin rätt och Destro missade sina chanser.

Det ska bli mycket intressant att se hur Rudi Garcia klarar av att samla ihop laget efter detta och få dem på rätt spår.

För lyckas de inte med det, kommer Napoli vara så pass bra att de hinner ikapp och går om i ligatabellen.

Det såg vi tydligt igår.

****

Fiorentinas finalplats är imponerande. Vincenzo Montella har fått klara sig utan Mario Gomez och Giuseppe Rossi under större delen av säsongen men ändå lyckats göra bra ifrån sig i ligan och nu alltså även lyckats nå en cupfinal. Det är starkt gjort.

Annons
Juan Cuadrado gjorde ett fantastiskt mål och stekte sig ännu hetare till kommande transferfönster, men Fiorentina hade också en del flyt mot Udinese i förrgår. De svartvita hade många chanser. Men målvakten Neto stod emot och blev matchhjälte.

En målvakt det blåste hårt kring när han i inledningen av sin karriär gjorde en del simpla misstag. Vem som stod vid hans sida och trodde på honom? Vincenzo Montella.

Den matchen vann han också.

Publicerad 2014-02-13 10:52

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto