Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett mål av en mästare

Lorenzo Medici

När man ser Cristian Zaccardo strutta runt på San Siro i en Milan-tröja förstår man att det är något som inte står rätt till. Milan anno 2014 spelar inte bra fotboll.

Laget känns dysfunktionellt, man spelar var och en för sig och det är inte mycket till spelglädje. Välkommen till lågbudget-Milan.

För kanske är det inte svårare att spåra lagets kräftgång än så. Förutom Balotelli har inte gårdagens startelva kostat många ören att värva ihop. Det är lån hit och gratis-värvningar dit. Det finns ingen klubb som kan ta sig till Europa-toppen på det viset.

Ingen.

Inte ens en nostalgi-vald tränare kan nog ändra på det. Så själva grundproblemet är enligt mig fortfarande främst på ledningsnivå.

Matchen mot Bologna såg ut att vara på väg mot 0-0.

Då slog han till.

Som blixt och dunder. Som bara en mästare är kapabel till. Mario Balotelli tryckte av en projektil från drygt 40 meter i Curcis högra kryss. I raketfart. Som i en serietidning.

Annons

Super-Mario har fått mycket skit på sistone. Varför pjåla? Inte pjåla. Du är ingen “Campione”. Det är han kanske inte ännu heller. Men i detta Milan är det svårt att bli det.

Men hans mål igår berättade motsatsen.

***
Förresten känns det som att det alltid blir mål när Balotelli och Pazzini är på plan samtidigt. Bara slump?

Publicerad 2014-02-15 12:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto