Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det bästa Inter på väldigt länge

Lorenzo Medici

Inter vann obevekligen på ett rätt tydligt offside-mål. Men Inters seger över Fiorentina innehöll också andra sanningar.

Inter gjorde nämligen en av sina bästa matcher på väldigt länge. Säkerligen hade det en del att göra med Walter Samuels inträde. Hans pondus ger lugn och inre styrka.

Men framför allt känns laget mycket mer kompakt och dynamiskt nu när Hernanes och Guarin agerar i båda riktningarna med stor löpvillighet. Det är som att Inter fått en ny och bättre fungerande motor med dem på mitten.

Sedan blev tydligt igår hur mycket bättre Inter blir med två anfallare från start och när dessutom Kuzmanovic gjorde sin bästa match i en Inter-tröja, ja då förstår man att saker och ting är på rätt väg.

Igår spelade man nog väldigt mycket så som Walter Mazzarri vill att man ska spela. Kanske blev han också övertygad om att Mauro Icardi är rätt man på topp.

Annons

Den 20-årige argentinaren hoppade in och var mycket vass. Han vann boll i luften, löpte rätt och mycket. Det var också han som gjorde det där offside-målet.

Det såg så självklart ut att det är Icardi som ska spela från start bredvid Palacio istället för Milito. Inte ens Mazzarri borde kunna förbise det nu.

Fiorentina försökte snickra boll som de brukar och som de vill, men hade svårt att bli konkreta. För många gömde sig undan ansvar. Juan Cuadrado var den som alltid var farligast och den som gjorde mål men Borja saknades och Montellas val att spela utan riktiga anfallare föll inte väl ut.

Fiorentina har all rätt att klaga över Inters offside-mål och all rätt att oroa sig över att Napoli nu är på väg att springa ifrån dem med en Champions League-plats i fickan.

Men kanske mår de bäst av att bara lägga förlusten åt sidan och istället summera veckan i en fixad cupfinal den 3 maj.

Annons
Publicerad 2014-02-16 10:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto