Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tunga tider för Lazio

Lorenzo Medici

Det är en tung period i Lazios liv just nu. Supportrarna protesterar mot president Claudio Lotito och laget förlorade sin andra raka match när bulgariska Ludogorets vann med 0-1 igår på Olimpico.

Förra sommaren öppnade faktiskt Lotito plånboken, men tyvärr har nyförvärven inte motsvarat förväntningarna och startelvan har mest bestått av det vanliga gardet som t ex Radu, Biava, Dias, Ledesma, Klose och Candreva.

Säkerligen hade det en hel del att göra med försäljningen av Hernanes. Lotito ville få tillbaka sina pengar.

De svaga resultaten och försäljningen av “Profeten” har fått supportrarna att lacka ur. Räkna med svagt stöd och fortsatta protester, redan på söndag.

För mig var det märkligt att Lotito valde Edy Reja som Petkovics ersättare. I ett läge när man behöver bygga nytt tar man in en som helst vill använda de klossar han alltid använt.

Annons

I söndags ställde Reja upp ett lag med Ledesma, Biglia, Lulic, Mauri, Candreva och Klose. Förutom Candreva var det rätt tydligt att det var en uppställning med för lite fart och för lite kreativitet.

I Europa League ger Reja “de nya” chansen. Många av dem är tömda på självförtroende, några andra på god väg att tappa det. Just nu fungerar inte Lazio, varken i liga- eller i Europa-spelet.

Vill Lotito bygga ett nytt spännande lag är nog inte Reja rätt man. Men det är heller inte lätt att veta vad Lotito är beredd att offra för att bygga ett starkt lag.

På söndag förväntas ca 35 000 Lazio-supportar till matchen mot Sassuolo.

För att protestera.

***
För de andra italienska lagen gick det bättre. Fiorentina säkrade mer eller mindre avancemang efter 1-3 borta mot Esbjerg.

Juventus har också ett bra utgångsläge efter 2-0 mot Trabzonspor men segern var illa ute då turkarna såg ut att ha fått ett felaktigt bortdömt mål. Hade det blivit 1-1 där hade situationen varit annorlunda.

Annons

Positivit för Juve var dock att Pablo Osvaldo gjorde mål och visade att han kvalitéer för att bli en Juve-spelare även nästa säsong.

Napoli åkte till de brittiska öarna och mötte Swansea i en riktig Hawaii-tillställning. Matchen borde ha slutat 4-4 men slutade 0-0. Napoli gjorde ingen vidare bra match.

Publicerad 2014-02-21 10:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto