Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Derby della Apache (och annat från omgång 25)

Lorenzo Medici

Carlos Tevez tog emot bollen, vände runt och fick perfekt träff på halvvolley. Hårt och lågt. Matchens enda mål.

Tevez är omöjlig att ta bollen ifrån, passar sällan fel och gör nästan alltid vettiga saker med bollen. Jag blev otroligt förtjust i honom redan i Boca Juniors och har alltid hoppats att hans karriär skulle stanna till vid Serie A.

Nu har den gjort det och han har levt upp till förväntningarna. Igår fövandlade han Turin-derbyt till Derby della Apache.

I övrigt blev det inget vidare derby. Juventus kontrollerade händelserna, Alessio Cerci kom inte loss och målchanserna uteblev. Torino skulle dock haft en straff när Pirlos fot tog i El Kaddouris.

***
Det var en märklig match mellan Lazio och Sassuolo. Fem mål fastän det knappt skapades några målchanser ur egen kraft. Ett kanonskott, två mål som föddes ur grova misstag, ett suveränt frisparksmål och ett inlägg som såg ut att gå direkt in i mål.

Annons

Spelmässigt var det en svag historia, med ett Lazio som spelade stenåldersfotboll med långsammaste duon Mauri/Ledesma på mitten, men lyckades vinna ändå. Men framtidsmässigt känns det visionlöst.

Reja gav Keita noll minuter. Där har ni något att protestera över, Lazio-supportrar.

Sedan Malesani tog över Sassuolo har det knappast sett bättre ut för dem. Jag ger honom en helg till. Med De Francesco läckte det kanske bakåt emellanåt, men åtminstone så vann  de ju var tredje, fjärde match.

***
Jag undrar om inte varje tappad poäng är en bra sak för Inter. På det sättet är det svårare att gömma undan de problem som finns, som t ex 1-1 mot Cagliari.

Walter Mazzarri känns som ett av problemen. Stora delar av truppen som ett annat. Så länge inte Inter lyckas vinna är chansen stör att Erick Thohir vill ändra mer till sommaren.

Annons

Som t ex en tränare med större offensiv vision, två yttrar, ytterligare en anfallare och en defensivt skicklig mittfältare.

För övrigt var det skönt att se att Victor Ibarbo var tillbaka. Bäst på plan på San Siro igår enligt mitt tycke.  Även kul att Albin Ekdal gjorde en mycket bra match.

***
Adel och Adil. Där har ni Milans nya vinnar-recept. Nykomlingarna Rami och Taarabt fixade nämligen segern i en inte alltför välspelad match och båda stärker sina chanser att bli utköpta av Milan efter säsongen.

Sampdoria känns lite ur form och ett reservbetonat Milan gjorde vad som behövdes, inte mycket mer.

Sampdoria var säkert inte nöjda med domaren. Duellen mellan Pazzini och Da Costa som föregick Milans andra mål brukar de italienska domarna blåsa nitton av tjugo gånger och Eder borde nog fått en straff med sig i situationen med Amelia.

Annons

Omgångens roligaste match var nog annars Livorno-Verona. Fart åt båda håll och många målchanser. Underbare Iturbe visade upp sin turbo, makalöse Toni gjorde mål igen och Livorno var nära att hämta upp ett 0-3-underläge.

Ibland kommer den mest underhållande fotbollen där man minst anar det.

Men ikväll kan det ändras då Parma-Fiorentina och Napoli-Genoa entrar scenen.

Serie A non dorme mai.

Publicerad 2014-02-24 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto