Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tre av fyra vidare i Europa League

Lorenzo Medici

Att ta sig långt i Europa League för de italienska lagen handlar till viss del om rankingpoäng men också om marknadsföring för sin egen liga.

Skulle vi få två italienska lag i semifinal och kanske ett i final ger det – om än ett litet – så ett visst eko i resten av fotbollsvärlden.

Det är ett viktigt jobb som den italienska fotbollen har framöver , att förbättra sitt rykte och sitt värde.

Chanserna att det blir två italienska lag till semifinal tror jag är hyfsat goda. Vi vet att minst ett italienskt lag kommer ta sig till kvartsfinal då både Juventus och Fiorentina tog sig vidare igår och möts i en åttondelsfinal.

Även Napoli tog sig vidare och slår de ut Porto skulle vi ha två italienska lag vidare till kvartsfinal.

Lazio borde och kunde också tagit sig vidare. Man ledde med både 0-2 och 2-3 men tappade till 3-3. Givetvis faller uttåget ur Europa League på målvakten Marchetti. Två mål var hans fel. Men bilderna på Sky visade att hela bollen troligen ej var över linjen vid andra målet.

Annons

Det här med straffområdesdomare verkar verkligen inte gett något större resultat alls.

Så fort Keita är med så blir det mer fart och anfallsspelet blir mer giftigt. Han visade vilken träskalle Reja är som inte använder honom hela tiden.

Förresten förtjänar Perea mer speltid också.

Napoli vann över Swansea men släpper fortfarande till för mycket chanser bakåt.  Mot Porto kommer det krävas ett annat försvarsspel.

Juventus gav Trabzonspor ingen chans. Roligast var kanske att Sebastian Giovinco visade framfötterna. En fin assist till Osvaldos 2-0-mål.

Josip Ilicic blir bättre och bättre i den lila tröjan. Där har Montella ett sparkapital om han växer in sig ännu mer i laget.

Juventus blir givetvis favoriter mot Fiorentina, men vi vet vilket lag som är det enda som slagit Juve i Serie A den här säsongen.

Annons

Napoli mot Porto bli säkerligen en mycket jämn tillställning. Men tar de ljusblå sig vidare tror jag de kan gå hela vägen till final.

Vi vet ju vem som kan det här med Europa League, eller hur Rafa?

Publicerad 2014-02-28 09:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto