Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Middag med Tevez

För lite mer än två år sedan satt Adriano Galliani på en restaurang i Brasilien och åt middag med Carlos Tevez och Kia Joorabchian. Det verkade klart. Tevez skulle bli en rödsvart spelare. Vi vet att det inte blev så. Milan fick Maxi Lopez istället.

I efterhand har det hetat från Milan-håll att det inte fanns de ekonomiska resurserna för att affären skulle gå igenom. Men hade Milan sålt Pato hade de haft det. Berlusconi stoppade den affären. Ett misstag som kostade.

Den första halvleken mellan Milan och Juventus var rena Star Wars. Milan vågade, ställde om fort och skapade chanser. De såg ut så som Seedorf troligen drömmer om att de ska se ut. Montolivo härskade, Pazzini jobbade stenhårt längst fram och Taarabt var svårfångad.

Juventus gick på knäna. Men i fotboll måste man också vara konkret i det man gör. Medan Milan missade sina chanser så gjorde Juventus det inte. Juves första mål var som plockat ur fotbollens ABC. Spel på tredje gubbe som slog in ett perfekt inspel till Llorente som bara hade att styra in den.

När Tevez sedan bombarderade in 0-2 i mitten av andra halvlek, gick luften ur Milan. Seedorf gjorde ett par tveksamma byten (Varför byta ut Montolivo och inte Kaka?) och Juventus fick bättre kontroll över matchen.

Juventus hade marginalerna med sig denna kväll och Milan förtjänade mer, men att vara ett topplag innebär också att ta vara på sina chanser och ha spelare som kan avgöra matcher.

Det finns dock intentioner i Milans spel som ser väldigt spännande ut. Det känns som att Seedorf vill närma sig lag som Bayern, Dortmund och Barcelona, spela med bollinnehav och med fart. Än så länge finns nog inte riktigt materialet, men att bygga något nytt tar tid.

Kanske är Kaka en bromskloss i Milans nya bygge. Trots att han fortfarande är en hygglig spelare så är han ändå i mångt och mycket en skugga av sig själv. Han är inte lika vass i avsluten, accelerationen är inte densamma och han tappar boll oftare. Seedorf verkar dessutom ha stort förtroende för brassen. Jag vet inte om vägen till ny framgång går genom Kakas fötter.

Igår befann sig inte Galliani på någon brasiliansk restaurang, utan på ett kyligare San Siro. Han såg det vi alla såg. Att Carlos Tevez var den stora skillnaden mellan lagen igår. Att Carlos Tevez är Serie A:s bästa spelare just nu.

Jag gissar att Juventus är väldigt glada över att Milan aldrig sålde Pato vintern 2012.

***
Lorik Cana! Vilket mål han gjorde mot Fiorentina. I övrigt var det Federico Marchettis match. Skön revansch för honom efter missarna mot Ludogorets.

Fiorentina måste bli effektivare. Annars riskerar man att missa Europa helt. Men utan både Borja och Pizarro är det såklart inte lätt att få spelet att rulla som man vill.

***

Alberto Malesani lär får sparken idag och De Francesco lär komma tillbaka. Inte speciellt överraskande då Malesanis sejour i Sassuolo har varit en katastrof.

Givetvis skulle de aldrig ha sparkat De Francesco från allra första början. Squinzi må ha mycket pengar men har kanske inte den rätta kunskapen.

***
Napoli tappade återigen poäng mot ett “mindre” lag. Prestationerna måste få större kontinuitet om Napoli ska kunna hota om en scudetto någon gång.

Jag gillar Rafa Benitez spelidé och hans taktiska tankar, men ställer mig lite frågande kring hans match-coachning. Han är ingen “motivator” direkt.

***
Vad gjorde Pjanic (och Benatia) i Paris? Mer om det senare i veckan.

***
Parma är verkligen vårens lag. Mer om det senare i veckan.

Publicerad 2014-03-03 kl 10:41
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons