Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Paris - pengar pratar (del 1)

Miralem Pjanic var i Paris i söndags. Han och lagkamraten Mehdi Benatia hade åkt över på sin lediga kväll för att kolla när PSG och Marseille möttes på Parc des Princes.

Givetvis ledde det till nya rykten om att han kommer gå till den franska huvudstads-klubben i sommar.

Att Pjanic åker över till Frankrike och Paris är inte jättekonstigt i sig. Han har sedan sin tid i Metz och Lyon fortfarande vänner och nätverk kvar i Frankrike. Inte konstigare än att Zlatan då och då åker hem till Sverige.

Men att Pjanic kan försvinna från Roma i sommar tror jag är mycket möjligt ändå. Det finns det olika anledningar till.

ANNONS

Pjanic har själv sagt att han trivs mycket bra i Roma och att han vill stanna, men om det är något lag han kan tänka sig att lämna för så är det PSG. Ett uttalande som avslöjar att han drömmer om att få spela i PSG någon dag och en rätt uppenbar flirt till den franska klubben.

Men framför allt så är han inte oumbärlig för Roma och Garcia. Även om jag tycker att Pjanic varit väldigt mycket bättre den här säsongen och att Roma ofta saknat hans kreativitet när han inte varit med, så känns det fortfarande som att han saknar det där sista steget för att bli en riktig världsstjärna. Han har fortfarande svårt att leverera vecka in och vecka ut.

Rudi Garcia gillar förvisso Pjanic väldigt mycket, och han har startat i nästan alla av Romas matcher, men det är inte alltid som Garcia anser att han passar in rent taktiskt beroende på vilket lag de möter och han har bara spelat alla nittio minuterna i sju matcher den här säsongen.

ANNONS

Garcias främsta spelidé är att ha tre offensiva spelare längst fram och tre mer defensivt skickliga spelare på mitten som är duktiga på att ställa om från försvar till anfall.

Någonstans är kanske trion Nainggolan, De Rossi och Strootman Garcias primära mittfältstrio. Möter man väldigt starka lag är risken att det blir för offensivt att ha Pjanic plus tre offensiva spelare längst fram.

Jag menar inte att jag personligen inte vill ha Pjanic från start, snarare tvärtom, eller att Garcia nödvändigtvis vill sälja honom, men det jag försöker beskriva är att han inte känns oumbärlig (något som jag tycker t ex Gervinho, Strootman och Bentia är) för Garcia och Roma. Att han kan komma att offras i sommar.

Och då lär PSG stå redo med pengarna i högsta hugg. Pengar som Roma skulle kunna använda på andra spelare. Som t ex Stevan Jovetic eller Karim Benzema. Eller varför inte Ezequiel Lavezzi eller Mario Mandzukic?

ANNONS

Kanske är det trots allt bäst att passa på att sälja dyrt när chansen finns. Inte minst om man tror att man kan göra sitt lag bättre på köpet. Om man istället väljer att behålla Pjanic och han är tillfreds med det, så har man en mycket bra spelare i sin ägo.

Det känns som att Roma har svårt att inte kliva ut som en vinnare hur de än gör.

Publicerad 2014-03-05 kl 09:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto