Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter by night

Lorenzo Medici

Inter åkte hem i Verona-natten som vinnare och har verkligen börjat få ordning på saker och ting. De har börjat sprida ljus i sitt tidigare så djupa mörker.

Det är svårt att säga att detta Inter spelar en speciellt underhållande fotboll. Det är också svårt att säga om de någonsin kommer göra det under Walter Mazzarri (vilket slutligen kan bli hans fall). Men numera är Mazzarris Inter i vilket fall väldigt mycket bättre än för några månader sedan.

Framför allt är det tre saker som förändrats.

Försvaret
Försvarsspelet är oerhört förbättrat. Rolando har blivit en garanti med sin styrka och säkerhet, Ranocchia har gjort två mycket bra matcher i rad och Samuel, Juan Jesus och Campagnaro har också bidragit med gott försvarsspel den senaste tiden.

Mittfältet

Annons
Kuzmanovic är inte längre med i startelvan och Hernanes inträde har gett mer kvalité till mittfältet.

Anfallet
Skillnaden med två anfallare längst fram är väldigt tydlig. Med Icardis styrka och målkänsla har Palacio fått ett mycket bra komplemet vid sin sida. Att Mazzarri inte har använt Icardi och två anfallare tidigare under säsongen framstår mer och mer som idioti.

Men vi behöver kanske inte fortsätta kasta skit över Mazzarri för det i all evighet. Nu är Inter förbättrat och det är även hans förtjänst.

Jag tyckte Hellas Verona gjorde en rätt okej match igår, de spelade med energi och skapade en del farligheter. Inter spelade inte alltid med fart och fläkt, men hade, förutom sina två mål, även två träffar i virket och gjorde en mycket väl utförd match.

Jag tyckte Luca Banti gjorde rätt i att inte blåsa straff för Luca Toni i första halvlek. Jag tyckte Banti gjorde en mycket bra match överhuvudtaget igår.  Jag tyckte också att Kovacic gjorde ett bra inhopp.

Annons

Inter börjar smyga uppåt i tabellen och även om en tredjeplats fortfarande känns för långt ifrån är man på bra väg ut i Europa igen.

Det är ju i alla fall en början.

**

Annars undrar jag mest över dessa saker idag:

Hur kommer Milan-spelarna reagera efter Atletico-förlusten och allt vad den innebar?

Hur kommer supportrarna att reagera?

Hur kommer Juventus att reagera efter bara 1-1 mot Fiorentina i Europa league?

Kommer Mario Gomez fortsätta att göra mål nu när första målet kom i torsdags?

Hur kommer bottenstriden se ut efter matcherna Sassuolo-Catania och Livorno-Bologna? Mycket spänning i botten idag.

Hur kommer Lazio reagera efter de tunga protesterna senast? Har luften gått ur dem, eller blir det lättare att fokusera nu på bortaplan?

Idag är ännu en Calcio-dag att ro hem.

Publicerad 2014-03-16 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto