Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Last team standing

Lorenzo Medici

Fiorentina trillade trevlig boll, men var sällan farliga medan Juventus var mindre tiki-taka-vänliga men lite mer giftiga chansmässigt.

Åttondelsfinalen mellan de två italienska lagen skulle komma att handla om krossade fiorentinska drömmar, en argentinsk försvarare  och en mittfältare som kommer gå till historien som en av Italiens bästa genom tiderna.

Carlos Tevez mottagning och vridning åt sidan med bollen i sin ägo såg kanske inte ut att vara en situation som påverkade matchen just då. Men eftersom Gonzalo Rodriguez inte hängde med Apaches svängar drog han ner honom och fick gult kort.

Trettioåtta minuter senare skulle det gula kortet visa sig  bli avgörande eftersom Gonzalo på nytt hamnade illa till. Llorente vände upp strax utanför straffområdet och Gonzalo drog ner spanjoren. Andra gula. Utvisning. Frispark. Prekärt läge för Fiorentina.

Annons

Men det skulle bli ännu mer prekärt. För fram klev Andrea Pirlo. Frisparkarnas okrönte konung,
Pirlo som bara några dagar innan hade avgjort mot Genoa med en underbart känslig frispark. Den här gången gick han mer på kraft. Lagom kraft. Perfektion. Mål.

Därefter var matchen över. Fiorentina kunde och orkade inte resa sig. Juventus var starkare och visade sig ha spelare som gör skillnad.

Medan Juventus fäktade bort Fiorentina-hindret föll Napoli ner i Portos fälla. Det var ett dubbelmöte som de borde vunnit. På papperet hade de ett bättre lag än denna upplaga av Porto, de borde ha gjort minst ett mål på bortaplan och igår släppte de in sina motståndare i matchen fastän de hade kontroll på den.

Napoli började bra, med fart skapade man chanser och tog också ledningen. Men istället för att göra det andra målet släppte de in Porto successivt in i matchen.

Annons

Man tappade koncentrationen vid portugisernas första mål och visade upp bedrövligt försvarsspel (Inler och Ghoulam största syndare) på det andra målet (även om Quaresma gjorde det snyggt).

Bye bye Europa. Ingen ny Europa-titel för Rafa. En stor besvikelse förstås. Nu måste Fiorentina och Napoli ömsa skinn och ladda inför vårens slutspurt och finalen i italienska cupen.

Båda har trots allt chansen att ta en titel innan säsongen är över. Men visst hade de båda velat ta sig till Turin i maj. Det är något som Juventus fortfarande kan drömma om.

Som enda italienska lag kvar ute i Europa.

Publicerad 2014-03-21 10:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto