Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Status quo, boogie-team och en vass argentinare

Status quo på Olimpico

Det var två lag tömda på själ och glädje som möttes på Olimpico. Ett Lazio som haft supportrarnas protester mot Lotito hängandes över sig och ett Milan som blivit förvirrade i den övergång som ingen riktigt vet om den har startat och i så fall vart den slutar. Seedorf var först framtiden och lika snabbt verkar han vara på väg att bli historia.

Matchen blev heller ingen sprakande föreställning. Två lag som trevade efter idéer, som var spända och rädda för att släppa på handbromsen. Lazio startade minst dåligt, inte minst tack vare att varken De Jong eller Essien var speciellt kapabla i den kreativa fronten, men skapade inte jättemånga chanser för det.

I Milan sprang Pazzini i tomhet, Honda var återigen osynlig och Balotelli var petad. Den som försökte mest och bäst hos de rödsvarta var Kaka och kanske var det därför ingen slump att han gjorde matchens första mål när hans ryck och skott touchade Konkos ansikte och in i mål.

Men så länge man inte skapar speciellt mycket framåt är det svårt att hålla tätt bakåt. Seedorf slängde in Super-Mario mot en förlorad japan, men innan det ens hade fått någon effekt hade Candrevas inlägg gått via Biglias hjässa till Gonzalez huvud och förbi Amelia in i mål för 1-1, vilket kändes rättvist sett till spelet.

Men Lazio hade svårt att växla upp efter kvitteringsmålet och den farligaste chansen förblev Balotellis stolpskott. En poäng vardera kändes rättvist men tog dem ingenvart i deras ingenmansland. Rädslan och nerverna höll matchen ifrån alla chanser till någon form av spektakel.

Lazio-supportrarna lär fortsätta sitt korståg mot Lotito och Seedorfs framtid känns lika osäker som innan.

Boogie-Atalanta

Atalanta gjorde verkligen allt för att förtjäna sitt epitet som Inters största boogie-team. Jag tyckte nog Inter gjorde en rätt bra match offensivt, men medan de missade chanser framåt så släppte de också till detsamma bakåt till ett skickligt spelande Atalanta.

Stefano Colantuonos mannar är för övrigt verkligen i ett stim just nu och då lovorden har haglat kring Verona i höstas och Parma efter jul så är det på sin plats att belysa Atalantas fina form. Inte minst Giacomo Bonaventura som har varit smått fantastisk den senaste tiden. Igår gjorde han lagets båda mål. Räkna med att han blir hett stoff i sommar.

Tycker ändå inte att Inter behöver dra för stora växlar på förlusten.

Är tredjeplatsen säker?

Kanske är det snart dags att börja ifrågasätta Benitez och Napolis säsong lite grann. Förlusten mot Fiorentina var visserligen starkt präglad av den tidiga utvisningen av Ghoulam, men den föddes av slarvigt försvarsspel, något som har hänt alltför många gånger den här säsongen.

Just nu verkar en andraplats rätt långt bort och jag vet inte hur mycket Benitez har rätt att använda det fina Champions League-gruppspelet och finalen i Italienska cupen som fallskärm.

Napolis form känns lite oroande. Igår kändes Higuain sliten och gnällig, Insigne saknar den sista skärpan och Hamsik har svårt att få igång benen som han och vi vet att han kan. Åtta poäng ner fjärdeplatsen är mycket, men om den svaga formen håller i sig vet man aldrig vad som kan hända.

Kanske är det då Fiorentina som kan hota dem. Men även hos Viola stämmer spelet inte till hundra procent. Inte blev det bättre av att Mario Gomez återigen klev av med en knäskada.

Fiorentinas säsong skuggas verkligen av skador. Nu riskerar man att ha en 175 miljoners-värvning man varken fått någon större nytta av eller kunna sälja utan förlust. Men segern igår gav nog en duglig injektion till resterande vår.

En argentinare är bättre än sex stycken

Sex argentinare i Catania lyckades inte få Juve på fall. Den bästa argentinaren fanns ju i motståndarlaget. Carlos Tevez hittade rätt igen med sitt sextonde mål. I övrigt var det rena rama Spaghetti-Western på Stadio Massimino. Utvisningar, fula kapningar och virriga domslut.

Dante och Julia

Sampdoria-krisen varade bara i en match. Mihajlovic snackade om Dante i förra veckan, den här gången sa han att de kastat Julia (anspelat på Romeo & Julia) över balkongen. Ja, 5-0 var rena rama mordet på Verona.

Svensklagen

“Svenska Bologna” tog en otroligt viktig seger i bottenstriden.  “Svenska Cagliari” däremot börjar bli indraget i bottenstriden.

Publicerad 2014-03-24 kl 10:31
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons