Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Champions League-vrålet på Olimpico

Lorenzo Medici

Alessandro Florenzis vrål och segerjubel i sista minuten ekade Champions League-kvalificering lång väg.

Det var ett mål som kom överraskande. Roma hade haft matchen under kontroll i en halvlek efter att Mattia Destro gett dem ledningen, Torino hotade sällan och det kändes som att Rom-laget var på väg mot enkel seger.

Men Torino kom ut till den andra halvleken med större övertygelse och när Ciro Immobile fick chansen, tog han den med en underbar volley-träff. Den italienske skyttekungens klass blir tydligare och tydligare för varje vecka.

Roma fick därefter svårt att skapa tryck, ingen klev fram, Totti kändes lite seg och Pjanics plottrade lite väl mycket. De rödgula var på väg att tappa poäng i kampen med Napoli om andraplatsen.

Annons

Men så har man Florenzi. Alltid lojal, alltid nyttig. Antingen som löpvillig pogo-stick eller uppfinnare av vackra mål. Som igår. Torino släppte till en lucka, Gervinho hittade fram till den 22-årige flexible mittfältaren som stänkte upp den högt i bortre hörnet.

Ett mål som luktade Champions League-kvalificering för Romas del. För Torino var det ytterligare en tappad match i slutminuterna.

För övrigt var det de unga potentiella italienska landslagsmännens match. Immobile, Destro och Florenzi gjorde alla mål och förbättrade sina chanser till en VM-plats i sommar.

Personligen skulle jag strunta i alla åldrande anfallare om jag vore Prandelli. Jag skulle lämna Cassano, Totti, Toni och Gilardino hemma. Bana väg för den nya generationen.

Jag har svårt att se att Italien kan gå hela vägen och ett mästerskap i Brasilien skulle vara en fantastisk och välbehövlig erfarenhet för de yngre spelarna inför ett EM-mästerskap 2016.

Annons

Just nu ser min anfalls-hierarki till VM ut så här:

Mario Balotelli, Alessio Cerci, Ciro Immobile, Mattia Destro, Giuseppe Rossi (om han visar sig hålla efter skadan). Därefter Manolo Gabbiadini, Pablo Osvaldo och Lorenzo Insigne.

Alessandro Florenzi eller Antonio Candreva kan komma att plockas ut som en sjätte anfallare då de både kan spela mittfältare eller anfallare i ett 4-3-3 eller 4-2-3-1 system.

Ikväll när omgång 30 fortsätter har resten chansen att bevisa mig fel.

Publicerad 2014-03-26 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto