Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Det blixtrade och dundrade om Napoli

Napoli kan det där med att plocka ut det bästa ur sig själva när kvällarna känns magiska. Matchen mot Juventus var en sådan. Det var också en fingervisning om vad detta Napoli är kapabel till. Högsta nivån är väldigt hög. Något vi tidigare t ex sett mot Milan, i Champions League och mot Roma i Italienska Cupen

Det är jämnheten som har varit problemet för Benitez och hans Napoli. Att vara på topp även mot Parma eller Livorno. Inte förrän då kommer man kunna vinna en scudetto, men att potentialen finns där, det såg vi tydligt igår.

Napoli blixtrade och dundrade redan från från start. Lorenzo Insigne var så där härligt besatt, Albiol bossade längst bak, Hamsik hade flyt i steget, Callejon älskade att tränga in i Juves straffområde, Higuain löpte och Ghoulam var en ytterbacks-dröm. De forcerade ner Juventus på deras planhalva och de skakade fram chanser. Men även det viktigaste av allt, mål.

ANNONS

Benitez visade även att Napoli inte bara handlar om de största namnen som Higuain och Hamsik. Båda var mycket bra, båda byttes ut och in hoppade Dries Mertens och gjorde ett riktigt klassmål som punkterade matchen. Och för fem dagar sedan gjorde Duvan Zapata två mål. Det finns mycket kvalité i Napolis trupp.

Troligen var det inte bara Napolis styrka som var orsak till segern. Napolis första mål var troligen offside, Juventus möter Lyon på torsdag och inte minst att Carlos Tevez var avstängd.

Jag har en tes om att Juventus måste ha en eller helst två offensiva spelare av Tevez klass för att kunna hota på allvar i Champions League nästa år. Kanske fixar Marotta det i sommar. Både Osvaldo och främst Llorente var riktigt bleka igår.

Det är sådant som Napoli inte bryr sig så mycket om. För det var ändå deras match, deras fart och deras egnen kraft som var de största orsakerna  till att de fortfarande hotar Roma om andraplatsen och lyckades brotta ner de framtida italienska mästarna.

ANNONS

Det var imponerande att se.

Publicerad 2014-03-31 kl 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto