Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den lille mästaren på Parc des Princes

Lorenzo Medici

Ezequiel Lavezzis halv-volley efter bara tre minuter, Thiago Mottas smarta mittfältsspel och Javier Pastores drömmål. Det fanns mycket av gammalt Serie A-godis över PSG:s seger över Chelsea igår.

Men framför allt var det Marco Verrattis stora match. Hans pigga kvicka ben dikterade vilkoren för PSG:s spel. Han var en liten mästare på mitten.

Att de italienska storklubbarna inte snappade upp honom innan han slog igenom på allvar i Pescara är en av de största transfer-missarna i italiensk fotbollshistoria de senaste tio åren. Hans talang var så uppenbar, men ingen hade modet att satsa på honom.

Nu ser det ut som att hans karriär ändå mått bra av att flytta till Paris, där han hamnat i ett lag som trott på honom från första stund och gett honom all den speltid han behövt för att bli så bra han är idag.

Annons

Förmodligen hade det aldrig hänt i ett italienskt lag och det speglar en del av den mentalitet som storklubbarna fortfarande lider av. Att inte ge de unga spelarna förtroende tidigt. Även om det blivit mycket bättre så är italienska klubbar är fortfarande lite väl taktiskt masochistiska. På gott och ont. I Verattis fall är det mest ont.

Om nu PSG kommer göra allt för värva Paul Pogba i sommar så bör Juventus veta vad de, förutom pengar, ska begära i utbyte.

En liten mästare av det finaste slag.

Publicerad 2014-04-03 10:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto