POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ciao, Ciao Champions

För tre långa år sedan åkte Roma ut i åttondelsfinalen i Champions League. Man blev mer eller mindre pulvriserade av Sjacktar Donetsk i vad som var Claudio Ranieris sista säsong som tränare i klubben.

Nu är man på väg tillbaka. Efter gårdagens seger över Cagliari och i och med Napolis förlust mot Parma är avståndet ner till tredjeplatsen hela tolv poäng. Med bara sex matcher kvar låter det omöjligt att Roma skulle missa en direktplats till Champions League.

Inte med tanke på hur stabila Roma sett ut den här säsongen. Igår visade Mattia Destro enorm klass i avsluten då han prickade rätt tre gånger om, Gervinho skapade oreda med sin snabbhet och De Rossi dominerade i defensiven.

I och med den så viktiga andraplatsen kan nu Roma tidigt på säsongen planera sitt transfer-fönster med sina kommande Champions-pengar i åtanke. Det kommer att förstärkas i sommar.

Jag kan tänka mig att man kommer leta efter en mittfältare som kan avlasta skadan på Strootman, kanske en vänsterback och en offensiv stjärna. Möjligen även en striker som kan alternera med Destro som spjutspets.

Jag tror inte att man kommer sälja Pjanic i och med Strootmans skada medan underpresterande Ljajic lär lämna med tanke på den uteblivna speltiden nu på slutet.

Juan Iturbe eller Stevan Jovetic skulle kunna vara nya offensiva lösningar men Roma sägs även kolla in Xherdan Shaqiri och Hakan Calhanoglu från Bundesliga.

Marco Parolo skulle passa bra in i Garcias spelsystem och en anfallare med fysik likt Mario Mandzukic eller Demba Ba skulle vara lämplig längst fram.

Det kommer bli mycket spännande att följa Romas transfer-strategi och se hur de rustar sig för sitt nya vackra äventyr.

Ett äventyr de väntat på i över tre år nu.

***
Romas marsch till en andraplats innebär också en tredjeplats för Napoli. Nu betyder det ju inte att Benitez och hans mannar har missat en plats till Champions League, men det innebär en osäkerhet för Napoli om man kan räkna med C.L-slantar eller inte.

Det är möjligt att president De Laurentiis därför måste vänta med eventuella förstärkningar innan man är garanterade en gruppspels-plats.

Precis som tidigare den här säsongen visade sig Napoli vara stora bland de stora klubbarna och lite mindre bland de mindre klubbarna. Parma har visserligen visat sig vara riktigt stora i sitt sportsliga uppträdande den här säsongen, men rent ekonomiskt är de inte i närheten av t ex Napoli.

Igår var man utan Cassano, men lyckades ändå brotta ner Napoli med imponerande försvarsspel (Paletta var en bjässe) och starkt lagspel. Matchens enda mål var en uppvisning i vackert samspel som Parolo avslutade på ett kliniskt sätt.

Napoli skulle troligen haft en straff när Zapata revs ner av Mirante (jag behövde dock en repris för att se det), men kändes ändå lite uddlösa. Callejon var vek och Insigne och Higuain kom sällan till avslut. Mertens skulle nog kommit in tidigare.

Till nästa säsong måste Napoli hitta ett sätt att bli jämnare i sina insatser, hitta rätt nyförvärv som gör dem mer konkreta och lite tightare längst bak.

Annars blir det nog samma visa nästa säsong igen.

Publicerad 2014-04-07 kl 11:03
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå