Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tänk om Inter eller Lazio hade valt Simeone istället

Lorenzo Medici

Tänk om Inter eller Lazio hade valt Diego Simone istället. Tänk. Undrar hur annorlunda det kunnat vara. Eller skulle kunna bli. För kanske är det ingen omöjlighet i framtiden.

Atletico Madrids seger mot Barcelona igår var en uppvisning i lagspel och moral. Sällan har jag sett ett lag kunna vara så aggressiva en hel match igenom. Sällan har man sett ett lag karaktärisera sin tränares spelsätt som Atletico och Simeone. För detta Atletico är allt som Simeone representerade. Tuffa, skitiga, elaka och ….jäkligt bra.

Våren 2011 fick Italien en glimt av vad som komma skulle. Han tog över ett Catania i mindre kris och räddade kvar dem i den högsta serien med en trettondeplats. Han såg också till att de krossade rivalen Palermo med 4-0.

Diego Simeone har spelat för både Inter och Lazio, två klubbar som fortfarande finns kvar i hans hjärta precis som Atletico Madrid. Jag minns att när han lämnade Catania sommaren 2011 sa han att han någon gång gärna skulle vilja träna Inter eller Lazio.

Annons

Men medan Simeone åkte hem till Argentina för att ta över Racing Club så fick Claudio Ranieri fortsatt förtroende i Inter och Reja detsamma i Lazio. Kanske hade Inter och Lazio kunnat gå en annan väg just den sommaren.

Jag tror fortfarande att Simeone någon gång i karriären kommer att träna antingen Inter eller Lazio. Bara inte nu.

För just nu har han viktigare saker för sig.

***

Om vi låtsas att Simone fick ta med sig två spelare från Atletico och ta över Inter eller Lazio i sommar skulle det kunna se ut så här:

Inter: Handanovic, Jonathan, Vidic, Rolando, Juan Jesus; Koke, Nilton (från Cruzeiro), Hernanes, Guarin; Palacio (eller Alvarez); Icardi.

Lazio: Berisha, Konko, Miranda, Cana, Filipe; Candreva, Biglia, Onazi, Lulic; Diao, Djordjevic.

Publicerad 2014-04-10 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto