POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

10 spelare från Serie B som lär hamna i Serie A

Som vanligt finns det en hel del spelare i Serie B som imponerar och som vi troligen kommer få se i Serie A nästa säsong eller inom två år. De flesta är talanger utlånade från klubbar från den högsta serien.

Andrea Belotti (Palermo)

Den 20-årige anfallaren var knappast någon hemlighet när han spelade i Albino Leffe eftersom han representerat Italien i ungdomslandslagen. Ändå var det ingen större klubb som värvade honom innan Palermo dök upp.

Har imponerat den här säsongen när han väl spelat. Har en något speciell spelstil där det inte alltid ser så estetiskt eller smidigt ut, men han gör mål på många sätt och vis och det känns som om han har förmågan att lyckas vart han än hamnar. Vinnartyp.

Federico Viviani (Latina)

Har nu snart gjort de “vanliga” två säsongerna i Serie B innan man är redo för A. I år har han dessutom varit jämnare och fått mer regelbunden speltid. Viviani lär få sin chans i Roma under sommarens försäsong. Någonting säger mig att han kan komma att ta den. Gör han inte det kommer han inte lånas ut till Serie B igen, utan till en klubb i den högsta serien.

Khouma el Babacar (Modena) Anfallare

Äntligen har den gigantiske senegalesen börjat snudda vid den enorma potential han besitter. Sexton mål i Modena gör att han definitivt kommer försöka göra mål i någon klubb i Serie A nästa säsong. Kanske blir det i Fiorentina, som äger honom, men det är inte omöjligt att han lånas ut igen.

Nicola Leali (Spezia) Målvakt

Har nog klarat sista examen nu. Har varit grym i Serie B i tre år nu och är redo för större uppdrag nästa säsong. Är inte mycket sämre än Bardi, Perin och de andra unga grabbarna.

Federico Bernardeschi (Crotone) Anfallare

Stundtals briljant i Crotone den här säsongen och klättrat upp som en av Italiens främsta framtidsmän. Skicklig med boll, målfarlig och har stark fysik. Kan mycket väl ta en plats i Fiorentinas A-trupp nästa säsong, men har också nämnts som delbetalning till Udinese i Cuadrado-affären.

Cristian Galano (Bari) Mittfältare/Anfallare

Oavsett vad som händer med Bari så kommer Galano nog spela i Serie A nästa säsong. Ytter-anfallaren har ett vasst skott, är stark i kroppen och har balans. Ser ut som 30, men är faktiskt bara 23 år.

Marco D’Alessandro (Cesena) Mittfältare/Anfallare

Den lille Roma-produkten har varit en av Cesenas bästa spelare i år. Snabb och giftig från sin högerkant. Kommer kanske inte återvända till Roma, men säkert till en annan mindre Serie A-klubb inom kort. Cesena kan komma att köpa loss halva delägarskapet efter säsongen.

Daniele Rugani (Empoli) Försvarare

Den storvuxne mittbacken har varit en garanti längst bak för Empoli den här säsongen. Trygg och grym i luftrummet. Ägs av Juventus och känns redo för den högsta serien.

Jacopo Dezi (Crotone) Mittfältare

Utlånad från Napoli och blivit en nyckelspelare för Crotone på mittfältet. Är kanske inte redo eller ännu tillräckligt bra för att ta en plats i Napoli, men är definitivt mogen för spel i Serie A.

Niccolo Giannetti (Spezia) Anfallare

En underskattad anfallare som alltid gjort mål, nu senast i Spezia. Listig och kvicktänkt anfallare som vet vart han ska befinna sig i straffområdet. Kommer förr eller senare göra sina tio mål i Serie A.

Några andra spelare som känns redo för Serie A: Antonio Ragusa (Pescara), Mattia Politano (Pescara), Diego Polenta (Bari) Davide Zappacosta (Avellino) Rodrigo Ely (Varese).

Publicerad 2014-04-12 kl 12:05
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå