POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Italiens roligaste lag

Italiens roligaste lag heter Roma. Gårdagens match mot Atalanta var bara ytterligare ett bevis på den saken. Man anfaller med fart, med mycket folk och med variation. Passningsspelet är vackert, man har spelare som kan göra sin gubbe och man spelar som ett lag.

Romas andra mål var en uppvisning i perfekt lagspel. Som att alla anser att klubben är större än de själva. För De Rossi och Totti är det ju så. Och visst var just de två högst involverade i målet.

Gervinho spelade in till Totti, som skarvade vidare till De Rossi som osjälviskt passade in till Ljajic som stod bättre till. Serben gjorde inget misstag och satte tvåan.

För mig var De Rossi och Ljajic matchens två förgrundsfigurer. Den italienska landslagsmittfältaren var magnifik igår. Tog allt i defensiven och var även med framåt som vid målet. När han är i sådan här form har han få övermän i världen på sin position. Med Garcia har De Rossi hittat tillbaka.

Ljajic är ett annat kapitel. Innan matchen igår mot Atalanta hade han inte spelat särskilt mycket de senaste två månaderna. När han väl gjorde det så var han inte speciellt vass.

Igår var han allt annat än ovass. Han visade både sin klass och jobbade hårt. Det ger hopp om hans framtid i Roma.

Romas seger säkerställde också troligen andraplatsen. Förstaplatsen rår de nog inte på.

***

Nej, förstaplatsen tar Juventus hand om.

Roma kommer tvåa och Napoli kommer trea. Inga konstigheter.

Europa League

Fiorentina har så pass stor marginal (fem poäng) ner till femman så att de borde vara ett av tre lag som tar en Europa League-plats.

De andra platserna tror jag Inter och Parma tar hand om. Men det kan bli på håret, Milan har ett relativt lätt program och kan komma ikapp om Inter förlorar mot t ex Napoli.

Derbyt den 4 maj kan komma att bli avgörande. Men Inters fem poäng ner till Milan bör ändå ta ut sin rätt i slutändan.

Parma känns så pass starka att de bör ta den andra platsen. Lazio har gjort det bra med tanke på omständigheterna och är kanske största hotet till Parma och Inter förutom Milan. Atalanta och Torino tror jag inte kommer vara med i striden till slut.

Bottenstriden

Här tror jag att det kommer bli stenhårt ända in i sista omgången. Cagliari kommer inte dras in i bottenstriden på allvar. Deras poäng mot Sassuolo igår säkerställde nästan det.

Jag tror att Catania är borta och att Chievo som vanligt vinner de “rätta”matcherna och hänger kvar. Det betyder att bara en av Bologna, Livorno eller Sassuolo hänger kvar.

Bologna har ett rätt okej program kvar vilket talar för dem. Sassuolo har den största spetsen av de tre och har därför störst möjlighet att plocka bortapoäng och överraskande poäng.

Jag säger att Sassuolo hänger kvar och att Livorno och Bologna åker ur.

Efter den här dagen vet vi mer om den saken.

Publicerad 2014-04-13 kl 10:01
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå