Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

A match called Handa

Lorenzo Medici

Det var ju Wandas match. Sampdoria mot Inter. Maxi mot Mauro.

Wanda Nara och Maxi Lopez gick separata vägar i höstas. Mauro Icardi och Wanda Nara blev rätt snabbt ihop därefter. Sedan har det nykära paret twittrat hejvilt om hur kära de är och såpan har vevats i media. Igår skakade de inte ens hand med varandra innan matchen.

Det är svårt att säga vem som är vinnare och förlorare i den härvan, men på planen igår var det inte så svårt att avgöra. Mauro Icardi fortsatte sin fina målform med att göra ett mål, hetsa sina gamla fans och sedan göra ett till. Maxi då? Han missade en straff.

Men egentligen var det inte Wandas match utan Handas. Alltså Samir Handanovic. Han parerade inte bara Maxis straff, han gjorde också tre, fyra riktiga kanonräddningar. Utan honom hade kanske matchen gått annorlunda. För mig har den slovenske målvakten få övermän i världen.

Annons

Trots att Sampdoria förlorade med 0-4 till slut gjorde man en rätt bra match. Eders korkade utvisning i den 19:e minuten satte krokben för laget, men ändå lyckades man skapa en hel del chanser. Inter visade dock kyla och klass och promenerade hem med segern i behåll.

Men det som enligt mig gav mest hopp om Inters framtid var faktiskt Walter Mazzarri. Jag har ju hojtat om hans avgång, men när han visar tecken på förändring så är jag också beredd att ändra mig.

Dels så verkar han äntligen inställd på att spela med Mateo Kovacic från start, men även hans uttalanden om att han på allvar tänker prova att övergå till en fyrbackslinje i sommar inger hopp.

Ibland kan även gamla hundar lära sig att sitta.

***
Gonzalo Higuain behövde nog de där tre målen. Men för mig var det Dries Mertens som var den stora matchvinnaren. Hans kanonmål kom i ett prekärt läge för Napoli och det var även han som fixade en straff vid ställningen 1-1.

Annons

***

Cerci och Immobile är rent guld.

***

Chievo vet som vanligt hur man ska vinna de “rätta” matcherna. Alberto Paloschi har verkligen börjat veta var motståndarmålen befinner sig.

***

Mittfältet med Aquilani-Pizarro-Borja-Cuadrardo ordnade segern mot Hellas och tog ett ordentligt kliv mot en Europa League-plats. Med tanke på de tunga skadorna gör Montella och hans Viola en mycket bra säsong.

***

Milan vann med vissa besvär över Catania. Fanns inte så mycket att säga om det. Förutom kanske att Rinaudo är Serie A:s elakaste spelare.

***

Om nu Juventus mot all förmodan skulle förlora ikväll mot Udinese så skiljer det ju i så fall bara fem poäng ner till Roma. Och den 9 maj möts de i Rom. Räkna med att Roma-supportrarna hejar fram Udinese ikväll.

Publicerad 2014-04-14 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto