POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zero Budget

Det finns inga pengar till sommarens mercato. Så lyder de italienska uppgifterna om Milans läge. Det känns ju logiskt. Milan drar in för lite pengar och har en del spelarlöner som inte motsvarar spelarnas prestationer (t ex Mexes, Robinho, Montolivo, Pazzini).

Man kommer heller inte ha några Champions League-pengar att budgetera med. Laget har inte presterat och publiken sviker. Milan har ett publiksnitt på ca 38 000 åskådare den här säsongen. Det innebär att man tappat ungefär 15 000 åskådare i snitt på tre år. Det är ett stort fall. Fininvest går inte in och sponsrar ett transferfönster längre, utan de går in för att täcka upp förlusterna.

Men ändå. Hur har Milan kommit hit? Precis som många andra italienska lag har man levt i tron om att tv-pengarna ska räcka och struntat i att hänga med utvecklingen med moderna arenor och marknadsföring.

Milan befinner sig i ett ekorrhjul just nu. Milan går dåligt och det finns inga pengar till att göra laget bättre. Blir inte laget bättre, är det svårt att få in nya pengar.

Inte blir det bättre av att det nu verkar som om man är missnöjda med Seedorf. Att det verkar finnas skiljaktigheter mellan Seedorf och klubbledningen. Kanske även mellan vissa spelare och den holländske tränaren.

Han som skulle leda revolutionen verkar nu istället bli en av de första att offras. Är det Pippos tur att försöka trolla med spelarmaterialet? Det blev inte som Silvio hade tänkt sig. Man famlar i ett mörker där man själv släckt lyset.

Berlusconi han nog svårt att slita sig ifrån sin sista livlina till drömmar, tillfredsställelse och känsla av bekräftelse. Hans kära Milan.

Men så länge han inte säljer klubben blir det nog svårt att styra den rödsvarta skutan rätt igen. Det pratas om att det kan dyka upp vissa intressenter som kan tänkas bli delägare och skjuta till pengar. Men vilka vill egentligen bli delägare och inte ha något att säga till om? Väldigt få. Om ens någon.

Berlusconis Milan rasar just nu i hög fart mot platt fall. Det verkar dessutom vara brist på fallskärmar.

Publicerad 2014-04-18 kl 07:58
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå